У Києві затримали розшукуваного в 30 країнах хакера


Опубликованно 03.06.2018 00:27

У Києві затримали розшукуваного в 30 країнах хакера

Хакера розшукували співробітники правоохоронних органів 30 країн світу, його ім'я не розкривається. У понеділок полтавський суд обере йому запобіжний захід.

. Організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як Avalanche, яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів, затримали в неділю в Києві, повідомляє в понеділок прес-служба кіберполіції України.

У повідомленні наголошується, що хакера розшукували правоохоронці 30 країн світу, його ім'я не розкривається. У понеділок, 26 лютого, суд обере йому запобіжний захід, засідання пройде в Полтаві.

Поліцейські виявили у нього паспорт громадянина України на ім'я іншої особи, за якими зловмисник прибув до столиці. Під час обшуку на квартирі вилучили ноутбук, гроші і флеш-накопичувачі.

Вилучені гроші та речі хакера, затриманого в Києві

Згідно з українським законодавством, затриманому інкримінують причетність до скоєння кількох кримінальних злочинів: ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 361, ч. 2 ст. 342 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Мережа Avalanche існувала сім років. У її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн. В кінці листопада 2016 року поліцейські провели міжнародну спецоперацію з ліквідації цієї киберсети. Тоді в Полтаві правоохоронці затримали організатора злочинної діяльності — 33-річного місцевого жителя.



Категория: Киев