Honda Civic Type R перетворилася в пікап


Опубликованно 03.06.2018 18:03

Honda Civic Type R перетворилася в пікап

Єдиний у своєму роді пікап на основі зарядженого хетчбека Honda Civic Type R зібрали на заводі в британському Суиндоне, де знаходиться одна з найбільших європейських складальних майданчиків японської фірми. Автомобіль зібраний майстрами інженерного департаменту Хонди і отримав назву Project P.

Для проекту взяли не новий автомобіль, а передсерійний Civic Type R, який проходив тести з доведення моделі перед запуском у серію. Фактично, до центральних стійок це звичайний хетчбек, а вже після — оригінальна розробка дизайнерів, які замість другого ряду крісел спорудили вантажну площадку.

Механічно автомобіль не зазнав змін, під капотом знайомий дволітровий турбомотор VTEC Turbo, який розвиває 320 л. с. і 400 Нм крутного моменту. Він працює в парі з шестиступінчастою “механікою“ і при вмілому водія здатний розігнати пікап з місця до 100 км/год всього за 5,7 секунди. Максимальна швидкість пікапа не відома, а от Civic Type R може розігнатися до 265 км/ч. Як і хетчбек, пікап дозволяє вибрати режим руху: комфортний, спортивний або трековий +R.

Зрозуміло, серійного виробництва не намічається. Ексклюзивний Project P будуть використовувати в маркетингових цілях — він буде транспортувати садову техніку фірми Honda.

Нагадаємо, що Honda Civic Type R неоднократ ставив рекорди Нюрбургринга серед передньопривідних серійних хетчбеків: спочатку в 2015 році, а через два роки поліпшив свій результат.



Категория: Автомобили