Volvo XC40 побив всі рекорди продажів


Опубликованно 05.06.2018 01:42

Volvo XC40 побив всі рекорди продажів

Перші Volvo XC40 надійшли замовникам у січні цього року і за словами глави компанії Хокана Самуэльссона, кросовер перевершив всі найсміливіші очікування. Шведам навіть довелося переглянути виробничі плани, щоб задовольнити небачений попит. Таким чином, для випуску XC40 будуть задіяні потужності бельгійського заводу в Гент, де скоро згорнуто виробництво застарілих седани S60 і універсалів V60 минулого покоління.

Цікаво, що там таки запустять випуск соплатформенних XC40 моделей, серед яких будуть китайські кросовери Lynk & Co 01, а також частку нових універсалів Volvo V60, хоча основним підприємством для них буде підприємство Торсланда в шведському Гетеборзі.

Потужність бельгійського заводу навіть після модернізації складає 290 тисяч автомобілів в рік, чого явно недостатньо, щоб задовольнити попит на всі моделі. Тому з наступного року Volvo XC40 почнуть збирати і на китайському заводі фірми в китайському Луцяо, там зараз виробляють кросовери Lynk & Co 01. У той же час, новітній седан Volco S60, який дебютує днями, будуть збирати на новому підприємстві в США.

Нагадаємо, що за підсумками краш-тестів паркетник Volvo XC40 став одним із самих безпечних у класі.



Категория: Автомобили