У Києві жорстоко побили севастопольця, розбив меморіал Небесної сотні


Опубликованно 06.06.2018 13:18

У Києві жорстоко побили севастопольця, розбив меморіал Небесної сотні

Руслан Абальмаз, більш відомий під прізвищем Оніщенко, стверджує, що бійці батальйону "Торнадо" "провчили" жителя Севастополя Юрія Чеканова, який у минулому році розбив пам'ятник героям Небесної сотні в Києві.

. У Києві жорстоко побили жителя Севастополя Юрія Чеканова, який у жовтні минулого року розбив пам'ятні плити на алеї Героїв Небесної сотні в центрі столиці, повідомив командир скандально відомого батальйону "Торнадо" Руслан Абальмаз (Онищенко).

Нагадаємо, Юрій Чеканов був засуджений до чотирьох місяців арешту за акт вандалізму в центрі Києва на Алеї героїв Небесної сотні. Севастополець в суді визнав, що спеціально приїхав до Києва, щоб розбити пам'ятник героям Небесної сотні. Суд не прийняв це як щиросерде визнання і, враховуючи резонанс, засудив його до 4 місяців арешту (максимальний термін арешту за цією статтею — 6 місяців).

"5 лютого, в 12 годин дня отримав свободу сепаратист, який 4 місяці тому розбив Меморіал Небесної Сотні, розташований на алеї Героїв Небесної Сотні", – написав Абальмаз на своїй сторінці в Facebook.

Повідомлення командира "Торнадо" Руслана Абальмаза (Онищенко)

Він підкреслив, що Меморіал Небесної Сотні для "Торнадо" є "честю і пам'яттю про кожному синові, який склав свою голову за Україну".

"Ми — бійці "Торнадо" — хочемо сказати, що поки б'ються наші серця, кожен, хто подиміти руку на символи нашої Свободи, втратить її і буде покараний... Знайте всі, де б не було "Торнадо", ми продовжуємо служити справедливості і народу України! Наші слова не розходяться зі справами... Якщо нас хтось не почув, або хтось забув про пролитої крові, ми говоримо війна триває!", — йдеться в повідомленні.

Також Абальмаз (Онищенко) опублікував фото, на яких закривавлений чоловік у куртці і спортивних штанях лежить на асфальті, а в руках у нього картонка з написом: "Підняв руку на Україну, на святе — будемо ламати".

Севастополець Юрій Чеканов, побитий за акт вандалізму в Києві

Зазначимо, що одяг чоловіка з фото "торнадовца" схожа на ту, в якій Юрій Чеканов був у суді, однак стверджувати, що це саме він — важко, так як його обличчя рясно залито червоною рідиною, схожою на кров.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва 7 квітня 2017 року засудив вісім екс-бійців "Торнадо" до позбавлення волі на строк від восьми до 11 років, ще чотирьом дали умовні терміни.

Биков: "Нацдружины" - спроба влади приручити праворадикалів

У червні 2015 року стало відомо про затримання восьми бійців "Торнадо", у тому числі командира Руслана Онищенко, за незаконне позбавлення волі і викрадення людей, тортури, вбивства і низці інших тяжких злочинів. За словами заступника командира роти Миколи Цукура, затримання нібито були пов'язані з блокуванням спецротой поїзда з контрабандним металом з Алчевського меткомбінату. Слідчі наполягали, що затримані зґвалтували і вбили чоловіка, знімаючи при цьому процес на відео. Адвокат "торнадовцев" заявляв, що в матеріалах справи цього відео немає. 18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".

Бійці роти "Торнадо" підозрювалися у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО в період з грудня 2014 року по червень 2015 року тяжких та особливо тяжких злочинів.

Читайте також: Дніпро. Пугачов і "Торнадо" як дзеркало постреволюційного беззаконня

Внаслідок закритого судового процесу "торнадовцы" оголошували голодування. Всього у відношенні бійців добровольчих батальйонів було відкрито 400 кримінальних проваджень.



Категория: Киев