Автомобіль Папи Римського продали на аукціоні


Опубликованно 10.06.2018 08:30

Автомобіль Папи Римського продали на аукціоні

Вартість автомобіля Lamborghini, "Ad Personam" склала 715 тисяч євро.

Компанія Lamborghini 27 листопада 2017 року подарувала Його Святості Папі Римському Франциску ексклюзивний екземпляр Huacan RWD. Цей унікальний суперкар був створений тюнінговим підрозділом Lamborghini, "Ad Personam", яка реалізувала в дизайні данину поваги кольорів прапора Ватикану. Кузов був пофарбований у білий колір Bianco Monocerus, а смуги по капоту, даху і задній частині, а також навколо вікон виконані золотистою фарбою Giallo Tiberino.

До унікальної зовнішності додається цілком звичайний для Huracan силовий агрегат V10 потужністю 573 л. с., який розганяє суперкар до сотні всього за 3,4 секунди, а максимальна швидкість складає 320 км/ч. Все з схвалення Папи, зрозуміло.

Подарований суперкар був не просто так, а для цілком благих цілей - продати його на аукціоні і направити виручені кошти на благодійність. Саме в минулі вихідні в Монако пройшов аукціон sotheby's, на якому Lamborghini Huracan Папи Римського був проданий за 715 000 євро (816 575 доларів).

Всі кошти, отримані на аукціоні, будуть продані безпосередньо Святішому Отцеві, який розподілить їх за кількома проектами: відновлення Ниневийской рівнини в Іраку після війни; фонд, який надає допомогу жінкам, які стали жертвами торгівлі людьми; дві італійські асоціації, які допомагають нужденним жінкам та дітям в Африці.



Категория: Автомобили