В БПП розкритикували протест підопічних Авакова: цинічний театр абсурду


Опубликованно 13.06.2018 04:36

В БПП розкритикували протест підопічних Авакова: цинічний театр абсурду

Член парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Ольга Червакова жорстко розкритикувала "мовчазний протест" співробітників київської поліції, які прийшли під Шевченківський суд столиці.

. Керівництво Міністерства внутрішніх справ на чолі з міністром Арсеном Аваковим використовувало підлеглих для тиску на суд, організувавши т. н. "мовчазний протест" під будівлею Шевченківського районного суду Києва, заявила народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Ольга Червакова.

Охорона, скасування! Соцмережі лякають судовим апокаліпсисом від Авакова

Напередодні бійці першої роти Київського полку поліції спеціального призначення прийшли під будівлю Шевченківського суду, вишикувалися в шеренгу і мовчки простояли так кілька хвилин. Після цього вони розійшлися. За їх словами, таким чином вони висловилися проти недавнього рішення суду, яким був відпущений на поруки екс-боєць АТО Олександр Федорченко, підозрюваний у стрілянині в поліцейського під час зіткнень під Солом'янським судом столиці.

"Я не сумніваюся, що на цю акцію поліцейських науськивало керівництво МВС, цинічно використовуючи підлеглих для тиску на судову гілку влади, яке ще вчора було названо незаконним. І зробило це, наплювавши на заборону законом правоохоронцям страйкувати. Жалюгідні виправдання прес-служби, що це було у "вільний час" або "обідня перерва" можна розбити одним питанням, чому вони це робили у формі, а не в штатському. Марш "скривджених поліцейських" відбувся в річницю розстрілу "Беркутом" "Небесної сотні". Це також ні на йоту не засмутило організаторів", — написала Червакова на своїй сторінці в Facebook.

Коментар Ольги Червакової

У той же час вона вважає "набагато великим лицемірством, ніж уявний протест", те, що "12 осіб, підозрюваних у злочинах проти Майдану, продовжують працювати в МВС, а троє з них — на високих посадах в Нацгвардії і Нацполиции".

Фурса: Аваков веде себе як ображений феодал

"Коли чекати мовчазного протесту тих борців за справедливість біля входу в міністерство?" — зазначила нардеп.

Також Червакова з посиланням на відомого волонтера і члена комісії з відбору в Національну поліцію Романа Синіцина повідомила, що "поліцейський, який був поранений під час трагічних подій зими 2013-14 років працював у Першій роті "Беркуту". Тієї, яка нападала на Автомайдан на Щорса і Кріпосному (провулку — Ред.)".

"Цинічний театр абсурду у важку для країни річницю. Тим, хто вправлятися в коментарях на тему "бандит стріляв з нагородної зброї в поліцейського", раджу прикладати до своїх повідомлень результати експертизи про те, що: 1) це був не рикошет, 2) що на курок жав саме власник зброї. А головне — нагадайте мені, забрали нагородну зброю у (народного депутата від "Народного фронту" Сергія) Пашинського, який стріляв типу "в цілях самооборони", і взяли його під варту", — резюмувала нардеп від БПП.

Читайте також — Битва радикалів: на зміну скінхедів прийшли відморозки

Нагадаємо, після рішення Шевченківського райсуду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про намір ініціювати припинення охорони судів співробітниками поліції і Національної гвардії після того. Між тим у Міністерстві внутрішніх справ спростували зняття охорони підрозділами Національної гвардії приміщення Шевченківського районного суду в Києві.



Категория: Киев