Пашинський назвав фейком інформацію про грузинських снайперів на Майдані


Опубликованно 13.06.2018 04:36

Пашинський назвав фейком інформацію про грузинських снайперів на Майдані

Сергій Пашинський заявив, що ніякого відношення Михайла Саакашвілі до організації Революції Гідності не було. За його словами, всі заслуги колишнього екс-президента Грузії - "це кілька виступів зі сцени Майдану".

Голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони Сергій Пашинський заявив, що екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі не має відношення до організації подій на Майдані в 2014 році, а інформація про участь грузинських снайперів є фейком.

Стріляти без розбору. Визнання грузинських снайперів про спецоперації в Києві

Двадцятого лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві був відкритий вогонь, загинуло 53 людини. Раніше колишні грузинські військовослужбовці Коба Нергадзе і Олександр Ревазишвили розповіли РІА Новини, що зброя і наказ відкрити вогонь по людям вони отримали від нинішнього глави комітету Ради з питань нацбезпеки і оборони Пашинського.

"Як людина, що має до Майдану безпосереднє відношення, відповідально заявляю: ніякого відношення Саакашвілі до організації Революції Гідності не було. Всі його заслуги — це кілька виступів зі сцени Майдану", — написав Він на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

Сергій Пашинський/Facebook, 20 лютого 2018

Він також назвав фейком інформацію про участь грузинських снайперів у подіях на Майдані, заявивши, що цих людей на той момент не було в Україні. За його словами, слідство знає тих, хто причетний до загибелі людей на Майдані, частина з них затримані.

Раніше італійський "5 канал" випустив в ефір документальний фільм, в якому італійські журналісти беруть інтерв'ю у Нергадзе, Ревазишвили і Застави Кварацхелія. За словами цих людей, у 2014 році їх як снайперів направив у Київ Саакашвілі. Один з них стверджував, що в момент загострення протистоянь їх загону наказали стріляти по співробітникам "Беркута" і по протестуючих, проте грузинський загін сприйняв наказ як провокацію і не стріляв.



Категория: Киев