Компанія Daimler показала конкурента вантажний моделі Tesla Semi


Опубликованно 14.06.2018 06:54

Компанія Daimler показала конкурента вантажний моделі Tesla Semi

Німецький виробник вантажівок Daimler показав два електричних вантажівки під брендом Freightliner.

Одна з моделей, Freightliner eCascadia, може проїхати від одного заряду батареї близько 400 кілометрів.

"Freightliner eCascadia заснована на Cascadia, успішне вантажівці великої дальності (клас 8) на північноамериканському ринку. 730 к. с. майже безшумно генеруються під типово довгим капотом у американському стилі. Його батареї забезпечують достатню енергію в радіусі до 400 км (250 миль) і можуть заряджатися приблизно до 80% протягом 90 хвилин, щоб покрити ще 320 км (200 миль)", - розповіли на презентації вантажівки.

Daimler описує Freightliner eCascadia як далекобійний автомобіль, але компанія також представила менший електричний вантажівка для "локального розподілу вантажів".

Freightliner eM2 106 призначений для локальних розподільних операцій та служб доставки останньої милі. Батареї нової електричної версії забезпечують 325 кВт-год до 480 к. с. Діапазон eM2 становить близько 370 км. Батареї можна заряджати приблизно до 80% протягом 60 хвилин.

В цьому році компанія побудує 30 вантажівок середнього і важкого класу вантажопідйомності Freightliner для клієнтів у США і Канаді. Даум сказав, що компанія хоче зрозуміти, як вони працюють і як їх використовують клієнти. У разі позитивних відгуків виробництво збільшиться.

У 2018 і 2019 роках підрозділ вантажних автомобілів Daimler інвестує в дослідження і розробки більш 2,5 млрд євро, причому близько 20 % цієї суми буде спрямовано на електрифікацію, розробку підключених транспортних засобів і технології автономного водіння.

Мартін Даум, керівник підрозділу вантажівок і автобусів Daimler, сказав: "Ми є безперечним світовим лідером в галузі вантажних перевезень, і ми маємо намір залишатися в цьому положенні з електрокарами".



Категория: Автомобили