У центрі Києва відбудеться марш жінок


Опубликованно 15.06.2018 13:09

У центрі Києва відбудеться марш жінок

Попередньо жіночий марш Oh My March! стартує на Майдані Незалежності 8 березня в 11:30 і пройде по Хрещатику. Присутність чоловіків на марші теж вітається.

Мешканкам Києва пропонують відзначити 8 березня, яке цього року все ще залишається вихідним, жіночим маршем "Oh My March!"

Без 8 Березня, але поки з 1 Травня. Соцмережі про календар свят В'ятровича

"Оскільки 8 березня суспільство згадує, що бути жінкою — це важливо, ми скористаємося нагодою і покажемо, що ми є! Є жінки, які керують своїм життям. Жінки, які беруть на себе відповідальність. Жінки, яким не байдуже, в якій країні жити нам і нашим дітям. Самодостатні, незалежно від статусу, віку, роду занять і об'єму талії. Ти серед нас? Приходь 8 березня і покажи це!" — написали організатори маршу в Facebook.

При цьому вони уточнюють, що це не буде мітинг проти чогось, а саме акція за сучасних жінок, за їх можливості та вибір.

Всіх учасниць маршу просять одягнутися красиво (у своєму поданні краси) і обов'язково надіти щось фіолетове. Адже стрічки саме цього кольору століття тому одягали жінки, які боролися за свої права. Також можна приносити плакати з різними жіночими гаслами. Присутність чоловіків на марші теж вітається.

Попередньо жіночий марш Oh My March! стартує на Майдані Незалежності 8 березня в 11:30 і пройде по Хрещатику. Однак деталі збору і маршруту організатори повідомлять ближче до події.

Раніше повідомлялося, що субота, 3 березня, в Україні оголошено робочим днем. Відповідне розпорядження "Про перенесення робочих днів у 2018 році" було прийнято Кабінетом міністрів України. У документі йдеться, що робоча субота буде через п'ятниці, 9 березня, яка буде вихідним днем. Зазначимо, що наступного тижня в країні буде чотири вихідних дні, у зв'язку з святкуванням 8 березня.



Категория: Киев