Семимісний Skoda Kodiaq RS встановив рекорд (Відео)


Опубликованно 15.06.2018 17:15

Семимісний Skoda Kodiaq RS встановив рекорд (Відео)

Кросовер показав час, яке не посоромили б і дорогий спорткар.

Нюрбургрінг -- одна з найскладніших трас світу. Час проходження кола тут має велике значення для спорт-, супер - і гіперкарів. Однак і новий чеський кросовер зміг гідно показати себе на Нордшляйфе.

Анонсований вчора рекорд сьогодні був підтверджений офіційно. Спортивна версія Skoda Kodiaq з індексом RS, пілотована професійної гонщицею Сабіною Шмітц, подолала "Північну петлю" за 9:29.84, таким чином встановивши рекорд проходження кола для семимісного кросовера. Для порівняння: Range Rover Sport Supercharged 2010 року випуску проїхав коло за 8:55, а в 2004 році Сабіна Шмітц за кермом седана Jaguar S-type проїхала цю дистанцію за 9:12.

"Мені подобається їздити на Нюрбургринзі на чомусь незвичайному. Одного разу я навіть ганяла тут на кемпері. Думала, що семимісним кросовером буде складно керувати. Високий центр маси ... Північна петля – складний трек світу. Змусити тут їхати машину на межі можливостей – важка робота. Проте з самого початку мені було дуже комфортно мати справу з RS. Автомобіль легкий і хороший в управлінні. При цьому має абсолютно заводську комплектацію. Ніяких спеціальних гальм або ще чогось такого", – коментує пілот Сабіна Шмітц.

Skoda також розкрила деякі дані про новинку. Kodiaq RS оснащений дволітровим дизельним двигуном з парою турбін від VW, який генерує 239 к. с. потужності. Такий же двигун встановлюється на Tiguan, тому, ймовірно, розгін до 100 км/год у Кодиака повинен займати приблизно стільки ж – менше 7 секунд. Творці RS також зазначили, що кросовер оснащується адаптивним шасі DCC, регулюванням параметрів режиму руху Driving Mode Select, а також повним приводом. Світовий дебют Skoda Kodiaq RS запланований на жовтень цього року під час автошоу в Парижі.



Категория: Автомобили