Удар Трамп вихваляє "досконалий" Сирії


Опубликованно 21.07.2018 22:51

Удар Трамп вихваляє

"Прекрасно виконаної удар минулої ночі", - написав він. “Спасибі Франції та Сполученого Королівства за їх мудрість і сила їх тонкої військових. Не могло бути кращого результату. Місія Виконана!.

“Так пишаюся нашим великим військовим, які найближчим часом будуть, після витрат мільярдів доларів повністю схвалений, найкраще, що в нашій країні ще не було. Там не буде нічого, або нікого, навіть близько!"

У травні 2003 року Президент Джордж Буш-молодший стояв на авіаносці під гігантський "Місія виконана" прапор і заявив, що "основні бойові операції в Іраку закінчилися" - всього через шість тижнів після вторгнення.

тодішній президент США Джордж Буш оголосив про завершення основних бойових дій в Іраку в 2003 році. Фото: АП

Але війна затягнулася на довгі роки після цього, і прапор став символом прорахунків нас і помилки в тривалий і дорогий конфлікт. Буша критикували рух.

США, Великобританія і Франція, вчора запустив "точність удару" з трьох об'єктів з виробництва хімічної зброї в Сирії в помсту за отруту різанина газу загинули десятки мирних жителів.

Пан Трамп оголосив про проведення акції біля Білого дому в п'ятницю ввечері (за Вашингтонським часом) у відповідь на напади сирійського режиму минулого тижня, загинули щонайменше 43 мирних жителя і поранено більше сотні.

Як Сирія і Росія перебільшувати вплив ударів, сирійське державне телебачення показало зображення невеликих груп прихильників режиму на вулицях Дамаска, розмахуючи сирійськими, іранськими і російськими прапорами.

Читайте: "чудовисько" за страждання Сирії

Аналіз: чому Трамп змінив свою думку щодо Сирії

По темі: випадкове монстр Сирії, які ніколи не здадуться

(Л-Р) президент Франції Еммануель Макрон, президента США Дональд Трамп і прем'єра Британії Тереза Мей. Фото: АFР

ПОДРОБИЦІ ПЕНТАГОН: УДАР ПО СИРІЇ

На брифінгу в Пентагоні в суботу вранці за місцевим часом виявлено більш детально про страйки, охарактеризувавши їх як "точне, переважною і ефективним".

"Трьох об'єктів або більш доречно тепер, були, основними компонентами хімічної зброї режимом військової інфраструктури", - сказав генерал-лейтенант Кеннет Маккензі, директор Об'єднаного комітету начальників штабів.

Вони були визначені як центр досліджень і розробок Барзах, його Shinsar місць зберігання хімічної зброї та хімічної зброї бункер близько 7 км, і в нього Shinsar.

"Перші ознаки того, що ми виконали наші військові завдання без істотного впливу з Сирії," генерал сказав Маккензі.

“Я хотів би використовувати три слова, щоб описати цю роботу: точні, переважною і ефективним.

Генерал-лейтенант Кеннет Макензі розповів про удар по Сирії. Фото: Додається

Дана Уайт, головний прес-секретар Пентагону назвав цю операцію як "ретельно спланованих і методично планує мінімізувати потенційний побічний збиток".

"Ми всі мішені", - сказала вона.

США знову заявив, що удар не був зміна в стратегії і головної мети в Сирії залишається перемогти ИГИЛ, а в тому, що світ не може стояти осторонь і дозволяти "таких кричущих порушень міжнародного права" в якості хімічних атак Асада.

"Ми не пасивно, а Асад, за підтримки Росії та Ірану, що ігнорує міжнародне право", - сказала вона.

“Вони відмовилися від своїх зобов'язань перед міжнародним пробиваю і вдаються до незаконних тактику проти невинних сирійських людей.

"Ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання, щоб забезпечити Асада руйнує свою програму хімічної зброї і ніколи не використовує хімічну зброю."

Головний прес-секретар Пентагону Дана Уайт (L) і морський генерал-лейтенант Кеннет Ф. Маккензі-молодший (Р), відповідати на питання в Пентагоні в Арлінгтоні, штат Вірджинія. Фото: Гетті

Союзники використовували ракети 76 в нападі на Барзах, який знаходиться в районі великого Дамаска. П'ятдесят сім з них були крилаті ракети Томагавк і 19 були спільні повітря стояти від поверхні ракет.

“Попередні оцінки такі, що ця мета була знищена. Це відкине сирійської програми з хімічної зброї повернулися на років", - повідомив генерал Маккензі.

Він додав, що страйк також зруйновано три будівлі в Дамаску.

В його сховищі Shinshar, на захід від Хомса, був збитий 22 зброї, у тому числі дев'яти американських чаю ламп, вісім Сторм шэдоу ракет, три крилатих ракет морського і дві французькі голови землю атакують ракетами.

"Ця атака була скоординована на всіх коаліційних сил, наші Томагавки, Британські та французькі ракети Сторм шэдоу, а також," генерал сказав Маккензі.

Третя мета, бункер, збила сім ракет шкіри голови і знищені.

Ці ракети були доставлені з британських, французьких і американських військово-повітряних і морських платформ в Червоному морі, північній частині Перської затоки і східного Середземномор'я.

Дамаск спалахнути небо на ракетний вогонь, як США почали атаку на Сирію, призначених для різних частин сирійській столиці Дамаск, Сирія. Фото: АП

Загалом, союзники розгорнули 105 зброю проти трьох цілей і зустріли невеликий опір з боку Сирії, який був запущений близько 40 зенітних ракет перехоплення, але не до удару була майже закінчена.

Генерал Маккензі сказав, що немає жодних свідчень про жертви серед цивільного населення з союзних удар, хоча приземлився в основному балістичне, Сирійська контратака ракет були "десь", а збиток оцінюється.

"Жоден з наших літаків або ракет, задіяних у цій операції були успішно займається сирійськими ППО, і у нас немає жодної ознаки, що були найняті російських систем протиповітряної оборони," генерал сказав Маккензі.

“Ми впевнені, що всі наші ракети досягли своїх цілей. В кінці нашої місії страйки, всі наші літаки благополучно повернулися на свої бази."

АВСТРАЛІЯ ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЄ АВІАУДАРИ

Він прийшов, як уряд Тернбулл заявив, що "повністю підтримує" повітряні удари по хімічної зброї по цілях у Сирії з боку США, Британські і французькі війська

В заяві прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл, міністр закордонних справ Джулі Бішоп і міністром оборони Маризе Пейн сказав, що удари були "пропорційні і цілеспрямовано".

"Вони послали чіткий сигнал режиму Асада і його покровителів, Росія та Іран, що використання хімічної зброї не буде допущено", йдеться в заяві.

Прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл опублікував заяву на підтримку повітряних ударів по Сирії. Фото: Девід Джераті/Австралійський

"Застосування хімічної зброї ким-небудь, в будь-якому місці, за будь-яких обставин є незаконним і вкрай ганебно." "Режим Асада не повинно бути дозволено вчиняти такі злочини безкарно".

Сенатор Пейн виступив міністр оборони США Джеймс Маттіс перед ракетні удари по трьом сирійським цілям — науковий центр під Дамаском та два складських приміщень в районі Хомса. Вона сказала, що не було "ніякого участі Австралії" не було запиту для Австралії приєднатися до ударів.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей також вчора розмовляв з Р-Н Тернбулл, щоб обговорити авіаудари, і він висловив вдячність великій Британії за участь.

Тернбулл говорить з британським прем'єр-міністра Терези Мей про страйки. Картина: Саймон Доусон/ ВПА басейн/Getty зображення)

Колишній посол Австралії в Сирію, Вася Добролюбов заявив, що уряд США і його союзники не могли ігнорувати використання хімічної зброї сирійським режимом.

"Подібні дії Вашингтон, ймовірно, зробив його більш важким для Сирії діяти в односторонньому порядку, і є ймовірність, що росіяни допоможуть їм твердо проти складних американці," сказав він , "Санді Телеграф".

"Росіяни будуть знати, що, якщо ці страйки були повторюватися знову і знову, російські активи можуть бути досягнуті ... що вимагатиме відповідь Росії".

"Це посилає потужний сигнал для росіян, щоб уникнути ескалації".

Містер Боукер, який служив в якості посла в Сирії з 2005 по 2008 рік, заявив, що "ретельно обмежуючи" удари для цілей хімічної зброї продемонстрували високий рівень дозволу і не треба нагнітати обстановку.

"Інтерес Австралії у всьому цьому, щоб уникнути ситуації, коли американці відчувають, що вони повинні робити більше", - сказав він. "Ніхто не хоче цю ситуацію спіраль".

Австралійський лідер зелень Річард Ді Натале побоювання з приводу страйків. Фото: АПУ зображення/Лукас Кох

Але сенатор Джим Molan, колишній генерал-майор в австралійській армії, сказав, що буде "дійсно суттєвим", якщо Росія не буде діяти.

"Ви повинні бути дуже обережні, коли ви відправляєте повідомлення з допомогою військової сили", - сказав він небу.

"Він визначає Росію, які намагаються проштовхнути себе в статус наддержави".

Вчора, праці була проінформована урядом і пропонував двопартійну підтримку для "ефективного і цілеспрямованого реагування".

Але "зелених" заявила, що вона "серйозну заклопотаність" з приводу страйку і закликали Австралії переглянути свій союз з США, брендинг Дональд Трамп "непередбачуваним і небезпечним союзником".

"Насильство і страждання в Сирії жахає, і використання хімічної зброї-це гидота", - заявив лідер зелень Річард Ді Натале заявив.

“Але нам не потрібен шквал ракет. Цією дією ризик небезпечної ескалації в дуже складних і нестабільних війни".

РОСІЯ ПОПЕРЕДЖАЄ: БУДУТЬ НАСЛІДКИ

Між тим удари з повітря спричинили відносин з Росією, головним спонсором сирійського лідера Башара Аль-Асада, на новий рівень.

Президент Росії Володимир Путін вчора заявив, що Вашингтон здійснив "агресію проти суверенної держави, яке знаходиться на передньому краї боротьби з тероризмом".

Він сказав, що Росія вимагає скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН, стверджуючи, що удари будуть мати руйнівні наслідки для всієї системи міжнародних відносин".

Асад заявив, що удари зробили його більш рішуче боротися з тероризмом'.

Там були непідтверджені повідомлення вчора, що четверо цивільних осіб були вбиті.

Інформаційне агентство Аль-Сура сказала смертей сталося після того, як житлових будинків, були попадання в районі Науково-дослідний центр Барзах в столиці Дамаску, але позов не може бути підтверджений.

Російські військові також стверджують сирійські військові, які він руками і радить — збили 71 з обстріляли ракетами 103.

Претензії, які не були підтверджені жодним з союзних країн, виступили генерал-полковник Rudskoi Сергій, хто сказав, що ударів було не призвів до жертв і викликало лише незначні ушкодження сирійським військовим об'єктам.

-Полковник Rudskoi сказав, що Сирія була у володінні російського виробництва і системи протиракетної оборони, яка включала ракети Бук — типу тієї, що збили цивільний літак МН17 — і холодної війни-ера С-200 систем.

Він також стверджував, сирійці успішно використовується Вітчизняної системи оборони, щоб збити всі ракети, націлені на чотирьох сирійських авіабаз.

Раніше російський посол в США Анатолій Антонов попередив погасити.

"Ми попереджали, що такі дії не залишаться без наслідків", - сказав він.

"Вся відповідальність за них лежить на Вашингтоні, Лондоні та Парижі".

Запуск крилатої ракети з французького військового судна в Середземному морі на шляху до цілям в Сирії. Фото: AFP фото/ECPAD

Пілот "Торнадо" перевіряє зброю на його Торнадо у Великобританії базу королівських ВПС в Акротірі на Кіпрі, після його місії для проведення ударів в Сирії, щоб покарати президента Башара Асада для явної хімічної атаки проти мирного населення. Фото: Кпл Л Метьюз/мод через АП

Президент США Дональд Трамп заявив, що залп довелося зупинити диктатора Башара Аль-Асада "зло" і "підлого" нападу на свій власний народ за допомогою хімічної зброї, які заборонені згідно з міжнародним правом.

Він оголосив про страйки, як вони відбулися, в 11 ранку за східним часом, і сказані вони були у відповідь на газову атаку в повстанському місті в минулі вихідні, що Дума загинули щонайменше 43 людини.

"Ця різня була істотна ескалація у використанні хімічної зброї дуже страшний режим," пан Трамп сказав у дипломатичній кімнаті Білого дому.

“Злі і підлі нападу лишили батьків і матерів, немовлят і дітей прочухана від болю і хапаючи ротом повітря.

“Це не вчинок чоловіка. Вони є злочинами, чудовисько, замість".

Союзні страйк тривав трохи менше години і проводиться більш ніж в два вогневу міць повторного наступу, започаткований нами в минулому році на сирійській авіабазі, після різанини хімічної зброї кілька десятків мирних жителів в місті Хан Sheikhoun.

Він бере участь флот і засобів військово-повітряних сил трьох країн.

Президент США Дональд Трамп звертається до народу щодо ситуації в Сирії. Фото: АФП/Мандель Нган

Сирійські війська намагалися перехопити атаку, з державного телебачення, стверджуючи, 13 ракет союзників були збиті. Ця цифра не була підтверджена Пентагоном, хоча генерал Джозеф Данфорд, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, заявив, що "деякі початкові ракети земля-повітря дії з сирійським режимом". Пізніше росіяни переглянули цю цифру до 71.

Удари були нанесені три хімічні зброї, де зброю було розроблено і збережено.

Ген Данфорд заявив, що США не дали попереднє повідомлення Москви про напади.

"Ми конкретно визначили цілі, щоб знизити ризик російські сили беруть участь," генерал Данфорд сказав.

"Ми не робимо якогось погодження з росіянами на страйки і не ми попередньо Сповіщати їх."

Франція вчора перечив, що, мовляв, Росія була попередити про насування страйку у Франції та її союзників.

За даними Reuters, міністр оборони Флоренції наступних повідомив на прес-конференції: "ми не шукаємо конфронтації і відмовитися від будь-якій логіці ескалації конфлікту, який є причиною, чому ми, з нашими союзниками, забезпечував росіян були попереджені заздалегідь."

Сирійський хлопчик тримає кисневу маску на обличчя дитини в імпровізованій лікарні після повідомлень про газову атаку на повстанців оточили місто Дума. Фото: АFР

"Цей військовий об'єкт був сирійський центр для дослідження, виробництва та випробування хімічної і біологічної зброї та технологій", - сказав він.

“Друга мета була зберіганню хімічної зброї об'єкта захід від Хомса. Ми оцінили, що це було основним місцем сирійського Зарину і виробництва прекурсорів обладнання".

Поруч була третя мета, яка "містить хімічний склад зброї і важливий командний пост".

Президент Трамп поклав відповідальність за подальше використання Сирією хімічної зброї біля дверей двох своїх найближчих союзників, Росії та Ірану, "обидва уряди несуть основну відповідальність за підтримку, оснащення та фінансування злочинного режиму Асада".

“Для Ірану, і для Росії, я питаю: яка нація хоче бути пов'язаний з масовим вбивством невинних чоловіків, жінок і дітей?

“Народи світу можна судити по друзях, яких вони тримають. Жодна нація не може досягти успіху в довгостроковій перспективі за допомогою заохочення держав-ізгоїв, жорстоких тиранів і кривавих диктаторів".

Винищувач Дассо Рафаль підготовлений для нанесення повітряних ударів в Сирії на авіабазі Сент-Дізьє на сході Франції. Картина: французький Міноборони/ECPAD через АП

Він сказав, що, незважаючи на обіцянку п'ять років тому від Володимира Путіна, що він буде гарантувати виключення можливості хімічних Асада, цього не сталося.

"Недавнє напад Асада — і сьогоднішня реакція — це прямий наслідок відмови Росії виконувати свої обіцянки", - підкреслив Трамп заявив.

“Росія повинна вирішити, якщо вона продовжить йти по шляху темряви, або якщо вони будуть об'єднуватися з цивілізованими країнами в якості сили, стабільності і миру. Сподіваюся, коли-небудь ми порозуміємося з Росією, і, можливо, навіть Іран — а може й ні".

Особисту атаку на пана Путіна викликало осуд з боку Кремля, який сказав у заяві: "Образа Президента Росії є неприйнятним і недопущення".

Іран засудив напад через місцеві ЗМІ і попередив, що США і їх союзники хотіли "взяти на себе відповідальність за регіональні та трансрегіональні наслідки цієї авантюри".

Верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї заявив, що удари були "вбивство'.

Дамаск небо світиться як США починає атаку по Сирії в помсту за передбачуване застосування в країні хімічної зброї. Фото: AP фото/Хассан Аммар

У той час як Пан Трамп говорив не далі як минулого тижня про своє бажання тягнути американських військ з Сирії, він обіцяв, що Америка та її союзники будуть продовжувати використовувати "всі інструменти національної могутності — військової, економічної, дипломатичної і" покінчити з режимом використання отрут.

"Ми готові підтримати цю відповідь до тих пір, поки сирійський режим не припинить використання заборонених хімічних агентів," пан Трамп сказав

Охарактеризувавши його як "жорсткий удар", міністр оборони Джеймс Маттіс сказав, що союзники використовували "трохи за дубль" 59 крилатих ракет "Томагавк", запущений в минулому році.

Пан Трамп сказав торішнього удару було знищено 20 відсотків сирійських ВПС, але на аеродром він вдарив було знову, діючих протягом декількох днів.

Столиця Сирії вибухнула гучними вибухами, які освітлювали небо важкий дим як повітряні удари, виданий США, Великобританії і Франції пройшла. Фото: AP фото/Хассан Аммар

Президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей приєднався містер Трамп в обрамлення вражає як виключно зосереджені на ліквідації хімічної зброї, ніж намагатися закріпитися в семи-річної сирійської війни.

“Мова йде не про втручання в громадянську війну. Мова йде не про зміну режиму", - сказала пані Мей.

“Мова йде про обмежений і цілеспрямований удар, що далі не нагнітати напруженість в регіоні і робить все можливе для запобігання жертв серед мирного населення. І хоча ця дія конкретно про заборону сирійського режиму, він буде також послати чіткий сигнал для тих, хто вважає, що вони можуть використовувати хімічну зброю безкарно."

Прес-секретар регіонального альянсу, який підтримує сирійський уряд заявив, мети були евакуйовані заздалегідь після попередження з боку Росії.

"Ми ввібрали страйку", - сказав чиновник агентству Reuters.

"У нас було раннє попередження про страйк з боку росіян ... і всі військові бази були евакуйовані кілька днів тому."

ЛІДЕРИ ОБ'ЄДНУЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ СТРАЙК

Європейські і близькосхідні лідери вишикувалися в підтримку страйку, як прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей вказала тих, хто розглядає використання хімічної зброї повинні вважати себе попередив.

Німеччина, Рада Європи, Туреччини та Ізраїлю висловився в підтримку "потрібного" та "належні' відповідні військові дії запущений у Великобританії, США і Франції на три сирії.

Місіс травня дав прес-конференцію на Даунінг-Стріт, 10, де вона сказала, що страйки законні, доречно, і в британських національних інтересів.

Вона пов'язана з отруєнням російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочка Юлія у Великобританії в минулому місяці на страйк, заявивши, що використання хімічної зброї не буде допускатися міжнародним співтовариством. Раніше Великобританія звинуватила Росію в нападі на Skripals. Росія заперечує свою причетність.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей обговорює координацію спільних дій з США і Францією, вражає сирійського установок причетний до використання хімічної зброї. Картина: Саймон Доусон/ ВПА басейн/Getty зображення

Місіс може також навів деякі докази, Великобританії, США і Франції, які використовуються при вирішенні завдати удару по Сирії, в тому числі показання свідків вертольота режим вище Дума в суботу, 7 квітня, і відкриття бочки-бомби.

Місіс Мей сказав, що опозиційні сили у Думі не працюють вертольоти або використовувати барель-бомби, і терористичної організації Даєш, навіть не бути там присутнім.

Прем'єр-міністр зазначив, що метою ударів були на "погіршення' хімічний потенціал сирійського лідера Башара Аль-Асада, але вона попередила: "це ж повідомлення іншим, що міжнародне співтовариство не буде стояти осторонь і дозволити хімічної зброї використовуватися безкарно.'

Місіс Мей захистив її рішення використовувати "прерогатива повноваження' дозволити повітряних ударів Великобританії, не беручи його в парламент і сказав, що вона буде в палаті громад в понеділок це питання буде обговорюватися.

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон розповів BBC, страйк була "дуже успішної місії'.

В Європі прокинувся від новини, політичні лідери висловилися на підтримку страйку.

У Туреччині, МЗС підтримав військовий відповідь.

"Страйки, розпочатої США, Великобританії, Франції проти режиму Асада було відповідної реакції Міністерства закордонних справ Туреччини заявив у суботу після нападу на ніч на режим Асада,' в заяві МЗС надаються щоденна газета sabah повідомляє.

Американський союзник Ізраїлю також описані удари, як "доречно'.

“В минулому році, президент Трамп дав зрозуміти, що використання хімічної зброї перетнув " червону лінію. Сьогодні, під керівництвом американців, США, Франція і Великобританія вели себе належним чином," заява, віднести на неназваного чиновника в Єрусалимі і поширюється в ЗМІ читав.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель також висловила свою підтримку. Фото: AP фото/Маркус Шрайбер

"Сирія продовжує виконувати вбивчі дії і підстава для цих та інших дій, у тому числі Іран, що ставить своїй території, сил і керівництва в небезпеці", - сказано в заяві.

Часи Ізраїлю сказав, що "джерела' підтвердили Ізраїль попереднього повідомлення ударів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала "необхідним і доцільним' військового втручання.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС "варто з нашими союзниками'.

Саудівська Аравія також висловився на підтримку, з Міністерством закордонних справ опублікував заяву за арабська мова ЗМІ говорилося: "ми повністю підтримуємо військові операції проти військових цілей в Сирії'.

МЗС Бахрейну також підтримала, сказавши: "військова операція була необхідна для захисту цивільного населення і припинити використання хімії.'

Але ближче до дому для місіс Мей, лідер лейбористів Джеремі Корбін поставив під сумнів законність страйку, і сказала місіс може варто було взяти його в парламент для схвалення, а не "відстав після того, як Дональда Трампа".

Був невеликий антивоєнного протесту в Лондоні в суботу ввечері, перш ніж удари наносилися, в якому взяли участь кілька десятків людей.



Категория: Бизнес