Пара засуджені до смертної кари після виявлення тіла жінки в морозилку


Опубликованно 28.07.2018 02:27

Пара засуджені до смертної кари після виявлення тіла жінки в морозилку

Її сім'я виросла турбує покоївка з Філіппін, який переїхав в Кувейт, щоб підтримати їх. Їх побоювання виявилися виправданими.

У лютому цього року, повних 12 місяців після того, як вона пропала, мс Demafelis тіло було виявлено в морозильній камері в покинутій квартирі, де вона працювала на ліванській людина і його сирійський дружина.

Шостий з дев'яти дітей переїхали за кордоном в 2014 році, як і багато молоді Філіппінські жінки зробити, щоб допомогти своїм сім'ям вижити. Вони намагаються залатати дірку в сімейний будинок після того, як Тайфун "Хайянь" пройшов через.

Вона зателефонувала б сім'ї регулярно і ніколи не скаржився. Але коли дзвінки припинилися, вона з сім'єю їздила до влади.

Лівансько-сирійського пара була заарештована в лютому в столиці Сирії Дамаску після Інтерполу розшук.

Джоанна Demafelis був знайдений в минулому місяці в морозилку. Фото: Facebook

Сирійські власті передали чоловікові, Надер Ессам Ассаф, над Ліванським владі, в той час як його сирійський дружина залишалися в ув'язненні в Дамаску. У неділю, пара була засуджена заочно вішати за їх злочини, але наслідки вплинули на всю країну.

Президент Філіппін Родріго Duterte відгукнувся на смерть Demafelis на заборонний розгортання Філіппінських робітників у Кувейт, хоча це не вплине на більше, ніж 250 000 Філіппінців досі працює в багату нафтою країну.

Філіппінський Сенат, тим часом, вже почало розслідування того, що пішло не так.

Президент, який схильний робити публічні виплески, і накинувся на близькосхідних країн.

"Філіппінець не раб нікому, ніде і скрізь," розлючений містер Duterte сказав незабаром після того, як тіло Demafelis було знайдено. "Ми посилаємо до вас працівник Філіппінський ... не дають нам пошарпали працівника або понівечений труп."

Після вбивства Demafelis, Маніла працює, щоб сприяти поверненню своїх громадян, які бажають виїхати, в тому числі тих, хто втратив свій статус резидента.

Смерть мс Demafelis' не спровокувала міжнародний скандал між Філіппінами і Кувейт. Фото: Facebook

Посол Ренато Педро Вілья відмовився коментувати вирок за вихідні, відповідаючи на питання журналістів, але сказав AFP в неділю, що його країна вже репатрійовано 4000 Філіппінських громадян, які проживають у Кувейті без необхідних документів.

"Зараз ми знаходимося в переговорах з владою Кувейту, щоб забезпечити амністію, яка дозволить 6000 Філіппінців, які живуть без документів, щоб повернутися", - сказав він.

Правозахисні групи висловили тривогу з приводу тяжкого становища трудящих у країнах Перської затоки та інших арабських країнах, де трудових мігрантів регулюється по системі, відомої як "кафала".

У кафалы, або спонсорство, система зв'язків мігрантів віз працівників на своїх роботодавців, працівників, що забороняє виїзд з країни чи зміні місця роботи, без попередньої згоди.

У лютому, труну несли тіло пані Demafelis прибув в Міжнародний аеропорт імені Ниноя Акіно в Манілі, через чотири роки після того, як вона пішла. Її родичі були невтішними.

Повернувшись додому, Філіппінських чиновників праці зобов'язалося виконати ремонт будинку її сім'ї — досі не виправили — коли родичі готувалися до похорону.

— з AFP



Категория: Бизнес