Експерти розповіли про параметри нового Peugeot 108


Опубликованно 29.07.2018 06:57

Експерти розповіли про параметри нового Peugeot 108

Компактні міські автомобілі часто купують "для дівчаток", але на ділі за кермом доброї половини ці машин сидять дорослі чоловіки.

Пересідати за кермо компактних авто міських жителів змушує щільний трафік, вузькі вулички і обмежена кількість паркомісць, а також постійно дорожчає паливо. Але не практичністю єдиної продиктований вибір сітікара. Як правило, вони гарно виглядають, непогано оснащені і забезпечують серйозний захист.

Peugeot успішно намагається відповідати цим очікуванням. У нового Peugeot 108 є шість подушок безпеки, система стеження за рухом по смугах і навіть контроль за відстанню до попереду автомобіля. Присутні також мультимедійний екран і навіть опціональна камера заднього виду. Але, за все це доводиться платити – новий компакт від Peugeot трохи дорожче свого попередника.

Натомість, у порівнянні з попередником, новий Peugeot 108 значно краще пристосований до українських реалій. У нього прекрасна енергоємна підвіска, яка добре справляється з результатами "роботи" шляховиків. На новому наборі не треба зупинятися перед кожною ямою і переповзати її з черепашачою швидкістю.

Радує також, що мотор залишився атмосферним. Нехай його називають гучним і не надто тяговитим, але відсутність турбонагнітача напевно позитивно позначиться на ресурсі. До того ж цей мотор не так чутливий до якості палива.

На жаль, деякі недоліки попередника у Peugeot 108 все-таки залишилися. Серед них – роботизована "механіка" з не дуже вдалим алгоритмом роботи. При їзді в економічному режимі коробка занадто рано перемикається вгору, що обертаються смиканням і обривом тяги в самий несподіваний момент. Добре, що є ручний режим управління, що дозволяє самому вибирати необхідну передачу в потрібний тобі час.



Категория: Автомобили