Компанія ?ber більше не буде розробляти безпілотні вантажівки


Опубликованно 02.08.2018 08:06

Компанія ?ber більше не буде розробляти безпілотні вантажівки

Компанія має намір зосередитися на розробці безпілотних автомобілів.

Компанія ?ber прийняла рішення припинити розробку безпілотних вантажівок і замість цього зосередитися на розробці безпілотних легкових автомобілів.

Зазначається, що фахівці з вантажного підрозділу ?ber перейдуть на роботу в цей проект.

"Нещодавно ми зробили важливий крок по поверненню на громадські дороги Піттсбурга і, оскільки ми прагнемо рухатися в цьому напрямку і далі, ми вважаємо, що зосередити всі зусилля і енергію нашої команди саме на ньому є найкращим підходом для руху вперед", - заявив глава ?ber Advanced Technologies Group Ерік Мейховер.

Advanced Technologies Group - підрозділ Uber, яке займається розробкою безпілотних автомобілів. З 2015 року фахівці ?ber ATG розробляли легкові автомобілі, а в середині 2016 року компанія поглинула стартап Otto, який займався розробкою безпілотних вантажівок.

В кінці 2016 року безпілотний вантажівка ?ber вперше вчинив комерційний рейс, а потім компанія почала більш широке використання цих автомобілів. Приміром, вона розгорнула в штаті Арізона гібридний сервіс доставки, в якому перевезення вантажів по великих автомагістралях через весь штат виробляють безпілотні вантажівки, а доставку від вантажного терміналу до клієнта проводять водії на звичайних вантажівках.



Категория: Автомобили