Державні службовці вільно критикувати уряд онлайн, правила трибуналу


Опубликованно 05.08.2018 01:00

Державні службовці вільно критикувати уряд онлайн, правила трибуналу

Але вони повинні переконатися, що вони роблять це у свій особистий час, не використовувати оргтехніку, а також прийняти вигадане ім'я.

Ось наочна інтерпретація постанова Адміністративний апеляційний суд на цьому тижні, який встановив "свободу політичної комунікації" для державних службовців.

Це розглядається як перемога для свободи слова в цифрову епоху, і потенційний Твіттер проблемою для начальників відділу.Він більше не буде розглядатися як порушення Австралійський Кодекс поведінки на державній службі, якщо чинуші твіт критику своїх начальників департаменту, міністр або політик, навіть якщо вони можуть порушити кафедри "цінності".

Поки вони використовують псевдонім.

У центрі справу було Мікаела Банерджі, який з січня по липень 2012 року в Твіттері як @LaLegale і критично Департамент імміграції, де вона працювала.

"Схоже, що деякі з її послідовників були журналісти і політики," трибунал записав у своєму висновку, опублікованому у вівторок.

"Твіти часто ділилися різку критику тодішнього уряду, тодішній міністр імміграції, члени парламенту австралійського Союзу, уряду, імміграційної політики і Департаменту комунікацій менеджера".

Мс Банерджі не стримувався.

“Думати про смерть ми несемо відповідальність за в Іраку! Думаю, що біженців ми створили наше вторгнення в Ірак!", - написала вона в одному.

Навіть прем'єр-міністри не було помилувано: "є щось загальне способі @JuliaGillard використовує слова і те, як Крейг Томсон використовує кредитні карти."

Всі були послані в свій час на її власних пристроїв, крім хоча б один ретвіт відправлена в робочі години.

"До 7 березня 2012 року, пані Банерджі в Твіттері з допомогою Twitter ручки @LaLegale," суд сказав.

“Особистість @LaLegale в той час не був публічно відомий.

"@LaLegale прокоментував питання, що мають відношення до Департаменту імміграції та громадянства портфеля [тепер відомий як Міністерство внутрішніх справ], але не розголошувати конфіденційну інформацію, отриману в ході її роботи".

Але скаргу до Департаменту стверджував, що вона порушує Кодекс поведінки.

Після низки відгуків, вона була звільнена у вересні 2013 року.

Трибунал сказав, що це не правляча на Кодекс поведінки носить обмежувальний характер, але чи то він був неправильно.

"Завдання трибуналу полягає в тому, щоб визначити, є чи припинення трудових відносин жа Банерджі становили розумні адміністративні дії", - йдеться у висновку.

"Оскільки суд вважає, що акт припинення неприпустимо беззаконно на передбачувану свободу політичної комунікації, випливає, що акт розірвання договору є неправомірним, і в силу самого цього факту не може бути розумним адміністративних дій".

Докладніше: хитромудрий, що заважало Facebook



Категория: Бизнес