Легендарний Volkswagen Beetle можливо стане електрокаром


Опубликованно 17.08.2018 07:27

Легендарний Volkswagen Beetle можливо стане електрокаром

Легендарний Volkswagen Beetle наступного покоління може стати електромобілем з чотирьохдверним кузовом.

Боси Volkswagen зацікавлені в поверненні назви Beetle, але остаточне рішення про випуск електромобіля ще не прийнято.

За даними джерела, це буде вже електромобіль на модульної платформі MEB і з чотирьохдверним кузовом. Дизайн, однак, залишать впізнаваним. Реалізації проекту, якщо він буде схвалений, варто чекати не раніше 2020 року.

Новинка увійде в сімейство ID, поряд з автобусом ID Buzz. Також у планах Volkswagen серійне виробництво електричного кросовера ID Crozz і седана ID Vizzion. До 2025 року планується запустити в серію більше двадцяти повністю електричних моделей.

У модульної платформи MEB є свої обмеження, хоча глава підрозділу дизайну VW Клаус Бішофф зазначив: "Якщо ви подивитеся на MEB, сама коротка колісна база можлива. Якщо ви взяли і зробили на ній Жука, у вас залишається багато місця. Так що це може бути дуже приваблива машина".

Бішофф підтвердив, що він вже зробив начерк того, як може виглядати чотиридверний Beetle на платформі MEB

Клаус Бішофф сказав, що пройде не менше двох-трьох років, перш ніж компанія прийме рішення про Beetle, але бренд хотів би, щоб його електромобілі "викликали емоційний відгук", що може забезпечити згадка Beetle. У минулому бос компанії Герберт Дієс говорив про те, що електрифікація Beetle може означати повернення до заднього приводу.

Класичний Volkswagen Beetle з заднім приводом випускався без перерви з 1938 по 2003 роки. Перше покоління нового "Жука" представили в 1998 році, нинішній випускається з 2011.



Категория: Автомобили