- Я був між молотом і ковадлом'


Опубликованно 20.09.2018 01:54

- Я був між молотом і ковадлом'

Даючи свідчення перед банківською королівська комісія в середу, Сюзанна багатства розповіла, як її компанія була змушена ліквідацію і їй довелося продати свою нерухомість в прибережному місті Норманвилле після боротьби, щоб задовольнити майже $9000 в місяць виплати.

У 2012 році МС багатства, а її чоловік дивився у покупці франшизи, використовуючи спадкування від своєї матері, осідаючи на виходи двох Венді в Westfield Аделаїди, Аделаїди.

Комісія була проінформована про те, що МС багатства отримав умовне схвалення на бізнес-кредит 280,000 доларів, виходячи з документації, наданої Венді про продуктивності двох франшиз.

"Ми домовилися з керівником філії, і я спеціально попросив його, враховуючи інформацію, якою ви забезпечені і ваші розрахунки, ми в положенні для того, щоб бути позитивно оцінені за даним кредитом?'" вона сказала.

"Я пам'ятаю, як запитав два або три рази, і спеціально кажеш, 'Банк Квінсленда бути готові надати кредит для нас?' На що він відповів: "Так". Виходячи з цього, я потім запитав знову, так що я можу прийняти пропозицію про вихід двох Венді?'"

Незважаючи на те, попередив її бухгалтер що в "сухому залишку прибутку вже виглядає худий", МС багатства, сказала вона, і її чоловік, які мали досвід гостинності, шеф-кухар і ресторатор, були впевнені, що вони могли б поліпшити на що — так як вони підписали контракт.

Дата угоди від 8 жовтня 2012 р., наблизившись, однак, численні телефонні дзвінки та електронні листи банк Квінсленд залишилися без відповіді. Він не був до тижня після дати розрахунку, 15 жовтня, що МС багатства був викликаний філія для підписання остаточного лист-пропозиція.

"Я був стривожений, що [щомісячний платіж] сума подвоїлася від $4400, а термін погашення був тільки трьох років", - сказала вона. "[Менеджер] каже, що за короткий] сутність оренди і це було єдиним способом він може отримати позику.

МС багатства вона сказала "На жаль" підписали документи.

"Я відчував, що я був між молотом і ковадлом", - сказала вона. “У період охолодження [з Венді] закінчився 5 жовтня і у мене не було можливості вийти з договору. Були погрози юридичних наслідків".

Франшиз Венді "тонкі" поля.

Із-за затримки у селищі, вона сказала франшиз Венді пропустила близько 40 000 доларів прибутку за прибутковий період шкільних канікул, здачі їх "під вісімку" з самого початку і з усіх сил намагається виконати непосильні виплати.

"Я намагався зробити платежі по мірі можливості, але це було дуже, дуже важко зробити ці виплати", - сказала вона.

МС багатства, сказав Банк Квінсленда обдурили її, і що вона відмовилася від угоди франшизи вона не знає.

МС багатства припинила діяльність франшизи wendy's в середині 2015 року. Її компанія опинилася в стані банкрутства, вона перезакладене сімейного будинку за договором терпіння підписав з банком Квінсленда. Кредити були рефінансовані через ANZ.

Адвокат банку Квінсленда, Ноель Hutley СК, сказав комісар Кеннет Хейн, що МС багатство "може бути неадекватно порадив її юристи і бухгалтери і Венді".

"Позиція банків не може стати на кшталт зберігачу інтересів власника малого бізнесу, адже вони мають і повинні розраховувати на свої консультації", - сказав він. “В цілому у них є інтелект і вишуканість для захисту власних інтересів. Очевидно, що банки не можуть займатися чим завгодно-різкий практика, повідомляють Вести або тому подібне, але вас просять розглядати банки в позиції деяких загальних або позбавленням позицію".

Воно приходить після того, як комісія заслухала колишнього пиріг особа франчайзі Маріон Messih, хто втратив все, коли бізнес впав і індекс порушив план погашення, взявши її власність.

У понеділок, Westpac був змушений захищати свої дії після спроби виселити онкохворих підтримки інвалідам пенсіонер Керолін Фланаган, який був у зв'язці йти поручителем по мистецтву Бізнес-Кредит її дочки.

Третій раунд слухань орієнтуючись на кредитування малого бізнесу стартувала в понеділок і триватиме два тижні до 1 червня. Комісія провела перший раунд громадських слухань з 13 по 23 березня, з практикою споживчого кредитування в центрі уваги. Другий раунд орієнтуючись на спритних фінансових консультацій РАН з 16 по 27 квітня.

frank.chung@news.com.au



Категория: Бизнес