Компанія Ligier хочуть відродити виробництво спорткарів


Опубликованно 25.09.2018 05:57

Компанія Ligier хочуть відродити виробництво спорткарів

Забутий виробник спорткарів може повернутися на сцену вже в наступному місяці.

Компанія Ligier відома лише у Франції та сусідніх європейських країнах, як виробник кей-карів і безпілотного шаттл-автобуса, однак виробник збирається повернутися до витоків своєї історії – будівництва спорткарів.

Засновник компанії – гонщик Гі Лижье, який у 1968 році зібрав навколо себе однодумців і налагодив випуск спортивного купе Ligier JS2. Справи в компанії йшли не дуже добре, проте вона змогла втриматися на плаву, не в останню чергу завдяки участі у Формулі-1, 24 годинах Ле-Мана. З іншого боку, саме витрати на автоспорт не дозволили фірмі поліпшити своє становище на ринку.

Тим не менш, в 2008 році син засновника – Філіп Лижье придбав виробника крихітних сіті-карів Microcar, завдяки чому Ligier все ще в ділі.

В наступному місяці Ligier збирається представити концепт серійного дорожнього спорткара, а вже через два місяці після прем'єри – вивести новинку на ринок. Поки про новий спорткарі Ligier нічого невідомо, крім єдиного фото-тизера і приблизної вартості – машина буде коштувати близько 100 тисяч доларів.



Категория: Автомобили