Австрійський експерт пояснив, як позбутися від пробок в Києві


Опубликованно 13.11.2018 17:50

Австрійський експерт пояснив, як позбутися від пробок в Києві

Щоранку і щовечора в Києві на одних і тих же вулицях виникають затори, в яких тисячі киян витрачають свій час, сили і здоров'я. Якщо ж у місті відбуваються ДТП - навіть не найсерйозніші - ситуація тільки погіршується.

Ситуацію може змінити тільки глобальні капіталовкладення для будівництва масштабних доріг, об'їзних шляхів та розв'язок? Як виявилося - зовсім не обов'язково. Набагато важливіше грамотний менеджмент, тоді, як у столиці управлінням дорожнього руху системно не займаються.

Про можливі шляхи вирішення проблеми розповів експерт, генеральний директор австрійської компанії Swarco Traffic Holding Штефан Зейтс. Його компанія займається розробкою та організацією інтелектуальних транспортних систем. Про це повідомляє Економічна правда.

За словами експерта, насамперед потрібно приділити увагу транспортній системі, щоб люди пересідали з машин у транспорт і розміри транспортного потоку зменшилися. Транспорт повинен бути зручним (комфортні та сучасні салони), швидким (повинен мати пріоритет над машинами) та інформативним (пасажири повинні знати час відправлення та прибуття, бути впевненими в точності розкладі).

Ситуації, коли машини в заторі стоять у смузі для громадського транспорту повинні бути виключені. Але ще важливіше - потрібно знизити кількість ДТП у столиці - для всього цього потрібно ввести сувору і дієву систему фіксації порушень.

Надалі система управління дорогами повинна стати адаптивної і реагувати на ситуацію на дорогах.

Багато з цих заходів уже успішно були введені у Львові. Місцевому транспорту дали пріоритет, встановили на зупинках табло з інформацією про час прибуття. Був створений центр управління дорожнім рухом, який діє на підставі інформації з встановлених на перехрестях і шосе камер і детекторів, і виходячи з цих даних адаптує дорожню систему під конкретну ситуацію.

В результаті, тривалість поїздок у Львові вдалося скоротити на 20%.

Раніше повідомлялося, що українці дуже гідно надійшли на дорозі.



Категория: Автомобили