Депутати прийняли закон про "евробляхах": Якою буде "нова" розмитнення


Опубликованно 24.11.2018 06:45

Депутати прийняли закон про

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект № 8487, за яким вносяться зміни в правила розмитнення так званих “евроблях“. “За“ законопроект проголосували 250 нардепів. Про це повідомляє BBC.

Після вступу Закону в силу, вартість розмитнення автомобілів з Європи буде залежати від базової ставки і двох коефіцієнтів - двигуна та віку авто.

Базові ставки будуть такими:Бензиновий двигун об'ємом 3 літри - 50 євро.Бензиновий двигун об'ємом більше 3 літрів - 100 євро.Дизельний двигун об'ємом 3,5 літра - 75 євро.Дизельний двигун об'ємом понад 3,5 літра - 150 євро.Електричний двигун - 1 євро за 1 кВт-годину ємності.

Одержану суму множать на коефіцієнт двигуна - об'єм двигуна поділений на 1000.

Після чого отриману суму ще раз множать, але вже на коефіцієнт віку - по суті, на кількість років авто. Важлива поправка - для автомобілів старше 15 років коефіцієнт буде враховуватися як 15

Також взяли озвучену буквально в останній момент поправку про те, що при розмитненні вже ввезених “евроблях“ в перший місяць після прийняття закону, сума розмитнення буде зменшена на 50%. Розмитнення у другій місяць буде зі знижкою в 30%. .

Як відреагували на ухвалення закону активісти

Активісти вже озвучили своє негативне ставлення до прийнятого законопроекту. Мітингувальники другу добу під стінами Верховної Ради власники “евроблях“ зазначають, що до їхніх вимог не прислухалися і розмитнення не стала по-справжньому доступною.

Основний недолік законопроекту власники автомобілів на єврономерах бачать у збереженні коефіцієнта віку, скасування якого активісти бачили ключ до створення дійсно доступних правил розмитнення.

Раніше повідомлялося, що в Україну може хлинути потік старих німецьких автомобілів.

Хочеш бути в курсі останніх автомобільних новин? Підпишись на сторінку АВТО Bigmir)net на Facebook.



Категория: Автомобили