Малайзія люті на оз позицію по Ізраїлю


Опубликованно 31.01.2019 01:15

Малайзія люті на оз позицію по Ізраїлю

Але прем'єр-міністр Скотт Моррісон каже, що це рішення для Австралії, і хоче, щоб нове положення нації стало проблемою виборів, якщо робітники не підтримають його.

Містере Моррісон підтвердив зміну зовнішньої політики на суботу, праці припустив, що це резерв, якщо він виграє влада в 2019 році.

Прем'єр-міністр говорить лідер опозиції Білл Шортен потрібно зробити у випадку такого розвороту перед голосуванням австралійців.

Прем'єр-міністр Скотт Моррісон проводить прес-конференцію в будівлі парламенту в Канберрі в неділю. Фото: ААР

"Йому доведеться викласти в австралійському суспільстві, чому він хотів би зараз змінити таке становище Австралії і крок назад від того, що повинно бути, я думаю, дуже рішучу позицію підтримки Ізраїлю", - сказав він журналістам в Канберрі на початку цього тижня.

Прийшло рішення про столицю після того, як уряд зневажає ідею про перенесення свого посольства Ізраїлю з Тель-Авіва до Єрусалиму в жовтні, напередодні найважливіших виборів у Вентворт.

Це викликало критику з боку політичних суперників, як цинічна виверт, щоб купити голоси в електораті, який має велике єврейське населення.

Цей крок також звернув докори від Південно-Східної Азії торгових партнерів, які побоювалися, Австралія, пробираючись у декількох поколінь політичну трясовину можуть бути спровоковані заворушення.

Уряд тепер каже, що це не перенести своє посольство, поки співіснування двох держав, буде досягнуто, в цей час він також визнає Східний Єрусалим в якості столиці Палестини.

Але Австралія буде встановити захист і торгового представництва в Єрусалимі і почнуть шукати відповідне місце для посольства там.

МЗС Малайзії висловив своє різко негативне ставлення до змін у своїй заяві в неділю.

"Це заява, зроблена до врегулювання співіснування двох держав, є передчасним і приниження палестинців і їх боротьбу за право на самовизначення",-сказали в міністерстві.

Лідер австралійської опозиції Білл Шортен говорить на іноземних зміни політики принизливе відступ. Фото: ААР

Лідер лейбористів Білл Шортен закликав зрушення у зовнішній політиці "принизливе відступ" після оголошення коаліції в ході останніх днів своєї кампанії Вентворт.

"Ми бачили складні дебати відкосив від необдуманих і нерозумних дій", - сказав він журналістам в Аделаїді у суботу.

Праці вважає, що Єрусалим повинен залишатися визнаною столицею як Ізраїлю, так і Палестини, поки на фінальній стадії переговорів про співіснування двох держав. Міністерство закордонних справ Ізраїлю високо оцінив цей крок як крок у правильному напрямку, в той час як головний палестинський парламентер Саїб Арікат сказав, що оголошення народився австралійський "дрібної внутрішній політиці".

Містере Моррісон захистив нову позицію, заявивши, що це був час, щоб викликати "прогірклий глухий кут" в процесі досягнення рішення про співіснування двох держав. Відкладений багатомільярдне торгову угоду з Індонезією очікується на хиткому грунті в результаті оголошення.

Прес-секретар МЗС Індонезії, Arrmanatha Насир, зазначив, що Австралія не перенесли своє посольство в Єрусалим, і закликає всі держави-члени ООН з проханням визнати Палестинську державу "на основі принципу двох держав рішення".



Категория: Бизнес