Президент робить свіжий помилки на тлі китайсько-американські торговельні війни


Опубликованно 08.02.2019 15:25

Президент робить свіжий помилки на тлі китайсько-американські торговельні війни

Вчора технологічний гігант шокував світу, переживши найгірший день торгів років, з акціями акробатика і мільярди знищили багато в чому завдяки падіння продажів iPhone в Китаї.

Але зухвалий містер Трамп спростував виникла проблема, сказавши журналістам, що акції Apple були "сотні відсотків", так як він став президентом.

“Apple була в ряді, що було неймовірно, і вони будуть в порядку. Apple-це велика компанія," CNBC повідомив президент, як кажуть.

Як стверджує Apple містера Трампа був відкинутий. Фото: Мануель Balce Ceneta/Фото: AP

Він також сказав, що він не хвилюється про вплив Apple на американській економіці, але скористався можливістю, щоб закликати американські компанії повернути виробництво на побутовому грунті на тлі триваючих американо-китайської торгової війни.

"Я сказав [генеральний директор Apple] Тім Кук, який є моїм другом, який мені дуже подобається, робить ваш продукт в США," містер Трамп сказав.

“Китай є найбільшим бенефіціаром компанії Apple, більше, ніж нас. Тому що вони будують свої вироби в основному в Китаї".

Але за даними мережі CNBC, що обидва твердження були помилковими.

Акції Apple зросли всього на 18,5 відсотка в період президентства Трампа, в той час як раніше сам пан Кук сказав журналістам багатьох компонент Apple, були зроблені в США, і збирається тільки в Китаї.

Компанія Apple в результаті жахів на цьому тижні багато в чому завдяки зниження продажів iPhone в Китаї. Фото: Lintao Чжан/Getty Зображення

Між тим, економісти прогнозують, зараз США і Китай мають набагато більше шансів врегулювати свої розбіжності і закінчення торгової війни як результат гнітючий результат від Apple, який вважається доказом у нас починає відчувати.

Провідні економісти Стівен Стенлі і Майкл Gapen як розповіла CNBC, що ситуація Apple показала нам, компаніям було боляче, як прямий наслідок напруженості між двома країнами.

Але вчора, пан Трамп заявив, що Вашингтон і Пекін хотіли укласти угоду до кінця місяця-довгий спір, який схвилювали глобальні фінансові ринки.

"Я думаю, ми домовимося з Китаєм", - сказав Трамп в Білому домі, зазначивши, що переговори ведуться з Китаєм "на найвищому рівні."

Голова КНР Сі Цзіньпін і президент США Дональд Трамп уже погодилися на тримісячне припинення вогню. Фото: Марк Schiefelbein-Басейн/Getty Зображення

Новий раунд переговорів між двома країнами буде проходити з понеділка, з делегацією США на чолі з заступником торгового представника США Джеффрі Gerrish набір для поїздки в Пекін для лицем до лиця обговорення.

“У нас є масовий торгових переговорів з Китаєм. Президент Сі дуже активно бере участь, як і я. ми маємо справу на найвищому рівні і ми робимо дуже добре," пан Трамп сказав.

Містер Трамп і президент Китаю Сі Цзіньпін вже погодилися на тримісячне припинення вогню після накладення круті тарифи на сотні мільярдів доларів у двосторонній торгівлі, що викликало побоювання уповільнення економічного зростання і додано на переляк інвесторів по всьому світу.

— з дроту копія

Продовжувати розмову @carey_alexis | alexis.carey@news.com.au



Категория: Бизнес