Стиль готика в одязі: особливості напрямки, фото модних образів


Опубликованно 23.05.2019 01:00

Стиль готика в одязі: особливості напрямки, фото модних образів

Субкультури з'явилися досить давно. Вони залучають молодь своєю незвичністю і загадковістю. Одна з найтаємничіших і найцікавіших - готи. Представники субкультури відразу ж впадають в очі. Вони воліють чорний колір, прогулянки по кладовищу, нічні пригоди і покинуті місця. Готи - субкультура, яку огортає ореол таємничості. Вони трохи схожі на вампірів. У представників є певні особливості і манери поведінки. Це в першу чергу стосується стилю готика в одязі. Детальніше про субкультуру буде розказано в статті.

Готи

Так зазвичай називають людей, що віддають перевагу тотальний чорний колір в одязі, макіяжі, взуття та зачіски. Готи захоплюється містикою і історіями про вампірів. Багато вважають себе родичами самого відомого вампіра - графа Дракули. Вони звикли бачити навколишній світ у темних тонах. На обличчі готовий ніколи не побачиш натяку на посмішку. Вони завжди занурені у власні страждання і перебувають у постійній депресії. Найчастіше із-за нещасної любові, яка вщент розбила їх серце. Представників даної субкультури приваблює смерть. В ній готи бачать щось привабливе і вабить. Готичною субкультурою часто захоплюються молоденькі дівчата. Їх полонить чорний колір і сяючі тканини з оксамиту, велюру і латексу. Існує навіть певний стиль готика в одязі для дівчат. Темної одягом і жахливим макіяжем вони намагаються захистити себе від жорстокості і глузувань навколишніх. Незважаючи на страхітливий зовнішній вигляд, в душі готи дуже сором'язливі і ранимі люди.

Похмура і зачаровує субкультура

Готи - субкультура, яка виникла не так давно. Незважаючи на це, вона встигла завоювати величезну популярність у молоді. Багато здивуються, але готична субкультура сталася від панків. Здавалося б, що може бути спільного у агресивних, войовничих панків і занурені у власні переживання, розчарованих у житті готовий. Щоб розібратися в цьому, згадаємо історію минулого століття.

В кінці 70-х років молодь починає розуміти, що революція і руйнування не здатні змінити світ. Бунтівне настрій змінюється розчаруванням і апатією. Адже їх прагнення змінити світ виявилося марним. Популярність субкультури панків починає стрімко зменшуватися. На зміну їм приходять готи з їх відмовою від проблем зовнішнього світу і гіпертрофованим сприйняттям своїх душевних переживань. Спочатку ці дві молодіжні субкультури мало відрізнялися. Готи воліли такі ж дивні зачіски, одяг, містичні аксесуари і чорний колір. З розвитком популярності цього руху стали з'являтися музичні готичні групи. Схожість панків і готовий поступово сходила нанівець. Молоді люди, які віддають перевагу цей похмурий стиль, прагнули підкреслити свою несхожість на інших, аристократичність і занепадницькі настрої. Поступово встановлювався певний готичний стиль одягу для дівчат та юнаків, їх спосіб життя і світогляд. В результаті різниця стала дуже помітна. Історія готичної моди

Якщо субкультура готовий з'явилася тільки в кінці 20-го століття, то готичний стиль існував з часів раннього Середньовіччя. Це була страшна і водночас романтична епоха: відважні лицарі, що борються за серце прекрасної дами, полювання на відьом і жорстока інквізиція, боротьба католицької церкви з монархом за владу. Саме тоді і з'явився стиль готика в одязі, архітектурі, мистецтві. Однією з перших країн, в якій він виник, стала Франція. Французькі модниці показали всьому світові його похмуру, чарівну красу. Неймовірно модними стали: корсети, гострокінцеві головні убори та довгі шлейфи, нерівні краї рукавів, велика кількість воланів, мережива і стрічки. Стиль готика в одязі і Середньовіччя стали нерозривно пов'язані у свідомості людей. Проте мода не стоїть на місці. Почалася епоха Відродження, в якій на зміну похмурому туалету прийшов жіночний Ренесанс.

Лише в кінці 20-го століття готичний стиль в одязі жінок і чоловіків знову став популярним. На початку нинішнього сторіччя він і зовсім був визнаний модельєрами і підкорив світові подіуми.

Особливості стилю

Розглянемо нюанси детальніше: Готика відрізняється багатошаровістю і любов'ю до похмурих відтінків. Це не завжди повинен бути чорний колір (хоча саме його найчастіше вибирають представники даної культури). Допустимо використовувати темно-фіолетовий і синій. Стиль готика в одязі шокує і приковує погляди. Цього й домагаються представники субкультури. Їх головне бажання виділитися з натовпу. Звернути увагу на свої переживання і почуття. Основна прикраса образу готовий - аксесуари. Вони повинні бути тільки з срібла або білого золота. Найчастіше готи носять ланцюжка з великими білими кельтськими хрестами і безліч срібних перснів. Білий вигідно виглядає на тлі темної одягу і приковує увагу до штучно блідому обличчю. Золото та дорогоцінні камені для готовий неприйнятні. Винятком є тільки діаманти. Також їх залучають масивні прикраси. Від панків у готовий збереглася любов до шокуючим браслетів і нашийник з шипами. Так вони підкреслюють, що готові до тілесним і душевним стражданням. Макіяж готовий дуже яскравий. Це стосується як чоловіків, так і жінок. Готи з допомогою пудри роблять обличчя мертвотно-блідим. Чорним олівцем і тінями густо фарбують очі. Дівчата-готессы малюють виразні стрілки. Брови завжди вугільно-чорні. Їх форма не має особливого значення. Колір помади повинен бути яскравим. Як правило, вибирають темно-червоні, бордові, винні і темні відтінки. Готи завжди з манікюром. Традиційно вони фарбують нігті чорним лаком. В макіяжі допускається легка недбалість.

Чоловічий одяг в стилі готики

Серед молодих людей багато шанувальників похмурою ідеології. Юнака-гота легко дізнатися в натовпі. Вони, так само як дівчата, яскраво фарбують чорним олівцем очі. На вулицю виходять лише з ідеально блідим обличчям. Чоловіки віддають перевагу одяг темних кольорів, трохи відрізняється старомодностью. Найчастіше юнака-гота можна побачити в чорному довгому фраку або шкіряних штанах. Чоловіка-гота - у довгій чорній спідниці, яка нагадує балахон. Сорочки вони носять з довгими рукавами і мереживними манжетами. Завершальна деталь образу - аксесуари. Чоловіки-готи люблять прикрашати своє обличчя пірсингом. Проколювати воліють ніс або брову. Прикраса обов'язково повинно бути срібним. Представники чоловічої статі частіше, ніж жінки, носять шкіряні нашийники з металевими шипами. Сучасний готичний стиль в одязі

Його особливості такі: Наряд готовий завжди екстравагантний. Вони вибирають одяг чорних, іноді темних кольорів. Останнім часом готи додають в свої чорні шати білі смуги та інші геометричні фігури. Цей прийом допомагає їм досягти контрасту. З епохи Середньовіччя збереглася любов до довгим темним суконь зі шлейфом. Готессы намагаються підкреслити достоїнства своєї фігури за допомогою відвертих нарядів. Часто їх можна побачити у вузьких корсетах, екстравагантних портупеях і мереживних спідницях. Одяг найчастіше зі шкіри, мережива, люрексу, оксамиту і шовку. Її прикрашає шнурівка, сітка або жабо. Завершальна деталь образу - маленька чорна капелюшок з вуаллю або мереживною парасольку. Також дівчата носять довгі, ажурні рукавички. Популярна жіночий одяг в стилі готик урбан. На ногах представники субкультутры носять спеціальну взуття-гріндерси. Це вузькі, високі черевики на платформі. Їх носять як чоловіки, так і жінки. Колір взуття завжди тільки чорний.

Зачіска готовий

Юнаки та дівчата фарбують волосся в чорний чи синювато-чорний відтінок. Так особа візуально стає ще блідіше. Волосся витягають праскою, щоб вони були ідеально гладкими. Найчастіше їм додають злегка бруднуватий вигляд. Так готи підкреслюють, що вони заперечують прийняті в суспільстві правила. У них є свої порядки, за якими вони живуть. Готесс з коротким волоссям практично немає. Навіть чоловіки відрощують довге волосся, які збирають в низький хвіст або залишають розпущеним.

Найпопулярніші напрямки

Їх декілька: Готична Лоліта. Образ, побудований на контрастах. У ньому гармонійно поєднується аристократичність і грубуватість готики. Він широко поширений серед молодих дівчат. Образ готичної Лоліти виник у Японії, незабаром він став популярний у Європі. Тут немає місця вульгарності і вульгарності. Основний колір чорний. Його доповнюють фіолетовий і білий. Цей стиль готики в одязі відрізняється легкою кокетливостью. Дівчата носять чорні сукні з вузькими корсетами, прикрашені мереживами. Темне волосся можна розбавити фіолетовими або червоними пасмами. Така дівчина точно не залишиться непоміченою в суспільстві. Джей. Ще один готичний стиль, який прийшов у Європу з Японії. Відмінна риса: змішання стилів японських мультиків аніме-героїв і переважання характерного для готики чорного кольору і мережив. Вампірський. Він ідеально підходить для юнаків і дівчат. Адже ці таємничі персонажі дуже привабливі для готів. В макіяжі акцент робиться на очі (їх глибину підкреслюють темно-рожевими тінями) і на фарфорову шкіру. Це єдиний стиль готики, в одязі якого переважає червоний - колір крові. Зіркові представники стилю

Серед зірок Голлівуду дуже багато шанувальників похмурого і таємничого стилю готика. Він популярний серед епатажних молодих співачок. Деякі зірки вдаються до готичного стилю лише на сцені, інші ж не розлучаються з придуманим образом навіть на килимовій доріжці. Найяскравіші шанувальниці готики: Тейлор Момсен і епатажна Леді Гага.

Олена Плотникова



Категория: Мода