Дональд Трамп 'не щасливий' з сильним доларом США


Опубликованно 18.11.2019 00:40

Дональд Трамп 'не щасливий' з сильним доларом США

Містер Трамп проводить політику максимального тиску, в тому числі підпорядковуючи всі китайські товари штрафні тарифи станом на 1 вересня, і звинувативши Пекін маніпулює своєю валютою, щоб отримати конкурентну перевагу.

В русі, який пориває з десятиліть політики США, пан Трамп, мабуть, ставлять на слабкий долар допоможе американським компаніям конкурувати.

“Як ваш Президент, можна було б подумати, що я буду в захваті від нашого дуже сильного долара. Я-ні!" - сказав він у Twitter.

"ФРС висока процентна ставка рівень, порівняно з іншими країнами, тримають високий курс долара, що робить його більш важким для наших великих виробників, таких як Катерпіллер, Боїнг, ... Джон Дір, наші автомобільні компанії, і інші, щоб конкурувати на рівних."

Як ваш Президент, можна було б подумати, що я буду в захваті від нашого дуже сильного долара. Я-ні! Високі відсотки, ФРС, рівень якої, порівняно з іншими країнами, тримають високий курс долара, що робить його більш важким для наших великих виробників, таких як Катерпіллер, Боїнг,.....— Дональд Дж Трамп (@realDonaldTrump) 8 серпня 2019

....Джон Дір, наші автомобільні компанії, і інші, щоб конкурувати на рівних. При істотному скороченні ФРС (немає інфляції), а не кількісного посилення, долар дозволить нашим компаніям, щоб виграти проти будь-якої конкуренції. У нас є найбільші компанії...— Дональд Дж Трамп (@realDonaldTrump) 8 серпня 2019

....у світі немає нікого навіть близько, але, на жаль, цього не можна сказати про нашу Федеральної резервної системи. Вони назвали це неправильно на кожному кроці, а ми все ще перемагаємо. Чи Можете Ви собі уявити, що буде, якщо вони насправді називається це право?— Дональд Дж Трамп (@realDonaldTrump) 8 серпня 2019

Долар США впали майже негайно, президента, зліва-поле для коментарів, мабуть, злякати інвесторів.

"Первісна реакція була досить різкою, і, ймовірно, відображає підвищену тривожність навколо США валютні інтервенції", Ерік Нельсон, валютний стратег американського банку "Уеллс Фарго" розповів Bloomberg, додавши, ризик "як і раніше помірний і досить значно нижче 50 відсотків, але події цього тижня, ймовірно, підвищувало ймовірність трохи".

Останній спалах поставляється днів після того, як Казначейство США позначені Пекін валютним маніпулятором для дозволяє юаню трохи знецінитися в умовах нових тарифів нам.

Економісти різко критикують цей крок, заявивши, Пекін, не втручатися у валютні ринки, щоб утримати юань від подальшого падіння в умовах економічного спаду і невизначеності, що виникла в результаті торговельної війни містера Трампа.

“Маркування Китай в якості маніпулятора є абсолютно помилковим. Вони не маніпулюють," Петерсоновского інституту міжнародної економіки Фред Бергстен, засновник С. сказав.

"Це фейковая новину, як Трамп б сказав," р-н Бергстен сказав AFP.

Але поки він сказав, що рух зупиняється повномасштабної валютної війни, небезпека реальна.

Що може спровокувати війну, якби адміністрація намагається продавати долари, щоб послабити обмінний курс і Пекін боролася з його власного втручання.

Індекс Hang Seng був у 25976.24, знизився на 0,67 відсотка, в Гонконзі на 6 серпня 2019 року, так як побоювання з приводу американо-китайської торгової війни гриміли інвесторів. Фото: АFР

"Що буде представляти собою валютні війни", р-н Бергстен сказав.

“Вступаючи у валютні війни будуть дуже ризикований бізнес. Особливо за нинішньої адміністрації, які все одно ніхто не вірить."

НАХИЛИВШИСЬ ПРОТИ ВІТРУ

Протягом багатьох десятиліть, американських адміністрацій обох сторін послідовно виступаємо за збереження долар сильний, оскільки це забезпечує стабільність і утримувати інфляцію, зробивши імпортні товари дешевше.

Але сильна валюта робить американський експорт дорожчим. Останнім часом будівельна та сільськогосподарська виробник спецтехніки Caterpillar знизив заплановані показники прибутку в поточному році, враховуючи зниження продажів в Китаї на тлі тарифних бій.

Пан Трамп також постійно чинить тиск на ФРС, вимагаючи знизив процентні ставки в майже щоденних твітів.

"При істотному скороченні ФРС (немає інфляції) ... долар дозволить нашим компаніям, щоб виграти проти будь-якої конкуренції", - сказав він.

Ціни на акції зросли в четвер, оскільки інвестори готуються до наступного розвитку в американо-китайської торгової війни, яка призвела до волатильності на світових ринках на цьому тижні. Фото: АП

Центральні банкіри США "вже називають це неправильно на кожному кроці," пан Трамп сказав. Але економісти категорично спростовують цю ідею і кажуть, що це сила американської економіки порівняно з іншими, такими як уповільнення єврозони, що підштовхнуло вгору вартість долара.

І додає власні торговельні війни містера Трампа до невизначеності, що викликало підприємств відкладати на інвестиції, і інвесторів шукати притулку, в тому числі купівля доларів США, - кажуть вони.

В простих термінах, "якщо ваша економіка сильніше, ніж економіки наступний хлопець, ви, ймовірно, буде мати більш сильну валюту", політика ФРС Джеймс Буллард сказав AFP На цьому тижні.

І пан Бергстен попередив, що ніяких козирів адміністрації послабити долар навряд чи буде ефективною в будь-якому випадку.

"Будь-які спроби послабити долар шляхом інтервенції або ще що-то буде дійсно важливо проти дуже сильного вітру, і я не думаю, що є перспектива їх знайти спосіб, щоб зробити це", - сказав він.

Містер Буллард, глава Федерального резервного банку Сент-Луїса, які підштовхнули ФРС процентної ставки на минулого тижня, сказав, що валютні інтервенції в цілому "не так і успішний проти найбільших валютних курсів".



Категория: Бизнес