РБА готовий покласти більше грошей у кишені


Опубликованно 28.11.2019 23:55

РБА готовий покласти більше грошей у кишені

"Ми не очікували такого спаду, так він прийшов як сюрприз," р-н Лоу сказав, звертаючись недавнє падіння австралійського зростання валового внутрішнього продукту в червні рік склав всього 1,4 відсотка.

З ростом безробіття і слабкого заробітної плати, австралійський економічне зростання був явно недостатній. У самому справі, якщо у вашій родині відчуває, що його довелося затягнути пояси за останній рік, це почуття може бути виправдане. Зростання споживання на душу населення виявився негативним, як показує наступний графік.

Зростання споживання домогосподарств на душу людини.

Негативний зростання споживання свідчить про падіння рівня життя. Це не те, що ми звикли очікувати.

Ця слабкість веде губернатор РБА знизить процентні ставки. Він ніколи не говорить, що Австралія РБА буде робити на своїх засіданнях правління (наступний вівторок), але він любить, щоб відкинути гучні натяки, і у вчорашній промові, натяки були великими і широкими.

"Подальше пом'якшення монетарної політики може бути необхідно", - сказав він, зазначивши, що, оскільки будь-яка інша країна була січа свої ціни, ми повинні зробити те ж саме або страждають більш високим курсом.

Процентні ставки в Австралії були вже скорочено, з їхньої рекордно низького рівня 1,5 відсотка протягом останніх кількох років, аж до нового рекордного мінімуму в 1%. Тепер, схоже, ми збираємося повзучості навіть ближче до нуля.

Це насправді добре. Ми повинні сподіватися на зниження процентних ставок пипець економіці на шестерні, хоча вони не будуть робити це самостійно.

ЧОМУ Б ЗНИЖЕННЯ ПРОЦЕНТНИХ СТАВОК ДОПОМОЖЕ?

Процентні ставки повинні працювати як прискорювач на економіку. Теорія, коли відсоткова ставка за позиками та економія невелика, підприємства і люди повинні займати більше і витрачати більше, заощаджуючи при цьому менше. Це має зробити гроші течуть з наших кишень і за рахунок бізнесу, який, у свою чергу, найняти більше людей, створюючи замкнений цикл.

На практиці ця теорія працює шляхом зменшення іпотечного кредиту люди, то у них є трохи більше вільних грошей, щоб поплескати. (Звичайно, зниження процентних ставок також знизити люди повертаються на свої заощадження, але Австралія має набагато більше іпотечних боргів, ніж заощаджень, так що загальний ефект буде позитивним.)

Більш низькі процентні ставки також знижує обмінний курс, який відмінно підходить для наших виробників, шахтарів, туристичного бізнесу та інших експортерів. Коли австралієць долар по 70 центів, ми, як правило, відпочинок в Кернсі не Каліфорнія, і купити більше Австралії зробив. Це добре для місцевої економіки.

Більше грошей йде в кишеню поруч з вами.

ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА

Великий ризик з низькими процентними ставками, якщо вони знову підірвати ринок житла. За останні п'ять років, РБА виявляють особливого бажання знижувати процентні ставки, тому що вона дуже переживала з приводу цін на житло в міхур. Тепер він, схоже, прогавила. Вчора р-н Лоу сказав, що він не був особливо стурбований цін на житло.

Останнім часом ціна будинку падає мали якийсь тиск з рішенням знизити ставки, мабуть. Але австралійський заборгованості домашніх господарств як і раніше дуже високий. І ціни на житло знову почали зростати в Сіднеї і Мельбурні, де показники розкриваності аукціон повернулися на високі рівні.

Якщо ціни на житло швидко біжіть назад і звернути їх падає, люди будуть критикувати РБА. Зазвичай я б подумав, що це було виправдано. Але нова порція стипендію інститут Граттана натякає на те, що РБА не може бути повністю винен. Замість цього він може бути австралійським управлінням пруденційного регулювання банківського регулятора.

Інститут Граттана, незалежного мозкового центру, нещодавно опублікував цей графік. Це показує, що останнім часом дуже різкий сплеск Сcorelogic про ціни на будинки з Сіднея і Мельбурна насправді не збігаються з зниженням процентної ставки.

Виявляється, процентні ставки не винен цін на житло зростає, в кінці кінців.

Замість цього вона вибудовує із змінами, які відбулися в липні, коли банківський регулятор Австралії пом'якшені правила про те, кого банки будуть кредитувати, і скільки вони будуть кредитувати.

До липня, банки можуть кредитувати тільки людям, які мали можливість погасити кредит, якщо процентна ставка зросла до 7,25 відсотка. Розміру буфера будуть різати більшість банків. Індекс встановив свій буфер на 5,35 відсотка, означаючи, що більше людей зможуть отримати кредити і позики вище.

"Зміни, які завершуються сьогодні не призначені на які-небудь зменшення значущості Апра місць з обслуговування звукової стандартів кредитування", керівника асоціації Уейн Байрс сказав у той час.

Є обґрунтованим нормам кредитування проскочили чи ні, час-це важко заперечити. З щоденних даних по ринку житла та оформленням аукціон, зрозуміло, в Сіднеї та на ринках житла в Мельбурні новою силою. І це може швидко протре на решті частини країни.

МАТИ НАШ ТОРТ І З'ЇСТИ ЙОГО

Наслідком цього є достатньо хорошим, тому що він припускає, що ми можемо мати наш торт і з'їсти його. РБА може використовувати більш низькі процентні ставки, щоб спробувати утримати економіку рухатися, і якщо ціни на житло не ростуть і починають виходити з-під контролю, ми можемо використовувати правила кредитування, щоб контролювати їх. Нам просто потрібно сподіватися на політиків цих правил кредитування мати мужність, щоб використовувати їх.

Джейсон Мерфі-економіст. Він є автором нової книги Incentivology. Продовжувати розмову @jasemurphy



Категория: Бизнес