Австралійський долар падає до 10-річного мінімуму


Опубликованно 04.12.2019 00:00

Австралійський долар падає до 10-річного мінімуму

Багато очікували, що готівковий курс через Тасманове повинні бути знижені на 25 базисних пунктів, але він був доведений до всього 1,0 відсотка мотивуючи ослабленням глобальної діяльності, як торгова війна між США і Китаєм триває.

"Невизначеність і погіршення міжнародної торгівлі сприяло зниженню торговельних партнерів зростання", - губернатор РБНЗ Едріан Орр сказав. "Центральні банки пом'якшують грошово-кредитної політики для підтримки своїх економік".

Центральний банк Австралії зберіг свою процентну ставку на рівні 1,0 відсотка у вівторок, але активних дій від Нова Зеландія означає, що ймовірність зниження в наступному місяці посилюється.

Це стримувало інвесторів і відправила австралійський долар назад до рівнів, що не відчував з березня 2009 року, коли світова фінансова криза завдала удару спорядженням, індекс старший валютний стратег Шон Келлоу сказав.

В 1309 ЭЙСТ, австралієць коштував 67.07 центів США.

А$ впав до мінімумів з березня 2009 року, нарешті-то виймаючи 3 січ 'криза' низький, терплячи серйозний збиток від РБНЗ несподівано-50бп ставка відсікання, розглядається як підвищення ставки РБА #ausbiz pic.twitter.com/wBH5vx7tzW— Шон Келлоу (@seandcallow) 7 серпня, 2019

"Австралійський долар гуртувалися трохи, до 67.80, так воно і було насправді виглядає досить добре, але немає ніяких сумнівів налякали агресивність Резервний банк Нової Зеландії скоротити ставки", - сказав він Новини.ком.АУ.

Містер Молодик заявив, що розвиток через Тасманове означає, що Резервний банк Австралії може потрібно дотримуватися аналогічної траєкторії РБНЗ стривожений ж глобальні фактори ризику Австралії.

"По суті, ринку розміщення трохи посперечатися, що РБА доведеться робити більше ставок, ніж це було б інакше", - сказав він.

“Беручи своєї черги з Нової Зеландії, враховуючи, що вони стикаються з такими ж проблемами труднощі зростання світової економіки ослаблення активності і зростання невизначеності в міжнародних торговельних суперечок.

"Все це застосовно до Австралії, а також зниження глобального інфляційного тиску."

Рівень безробіття в Новій Зеландії в даний час складає менше 4 відсотків, а рівень безробіття в Австралії становить 5,2 відсотка.

Це залишає Австралії більш схильні таким же глобальним ризикам, які викликали агресивний рух в Новій Зеландії, Містер Келлоу сказав.

Валютний стратег каже, що індекс в даний час прогнозують, що РБА знову залишив процентну ставку у вересні, але іншого відрізка надішлемо австралійський долар скотилася.

"У нас 66 (США) копійок, в першій половині наступного року, а якщо індекс виходить навіть раніше, ніж ми очікували скорочення ставки, то це буде важко для австралійця, щоб уникнути", - сказав він.

Австралійське бюро статистики дані, опубліковані у вівторок, показує, Національного торгового балансу зараз на рекордні 8 млрд доларів, при цьому експорт сходження на один відсоток в травні і червні, а імпорт впав на чотири відсотки.

Підвищення цін на сировинні товари допоміг підняти експортні доходи.

Ці рекордні цифри означають, що австралійська економіка і валюта не все так похмуро, Містер Келлоу сказав.

"Є компенсуючі фактори, які обмежують зниження австралійського долара", - сказав він.

“Є багато побоювань з приводу того, що торговельні війни означає для Австралії, але і фактичний важка реальність, з точки зору експорту Австралії, в минулому році була лише сила.

"Торговельна позиція Австралії дуже сильна зараз, так що він може обробляти невеликий збиток з-за кордону".

Продовжити розмову на Twitter @James_P_Hall або james.hall1@news.com.au



Категория: Бизнес