Як два харківських поліцейських присвоїли собі вкрадену машину в Києві


Опубликованно 07.12.2019 13:30

Як два харківських поліцейських присвоїли собі вкрадену машину в Києві

На машині, викраденої у киянина, їздили поліцейські з Харкова. Детективну історію розповіли журналісти ТСН.

Коли у жителя Києва Максима Шкварко викрали автомобіль, він відразу звернувся в поліцію. Думав, що знайти машину буде питанням часу - її досить швидко виявили на камерах відеоспостереження, що рухається у напрямку до виїзду зі столиці.

Нерідко крадені машини після злочину якраз і кидають у передмісті і Максим сподівався знайти свій транспортний засіб там. Але пошуки автомобіля залишилися без результату.

Незабаром друг Макса виявив оголошення про продаж схожого авто на одному з сайтів. У продавців попросили більше фотографій і автомобіль змогли впізнати. Але продавці несподівано перестали виходити на зв'язок.

Тим не менш, незважаючи на те, що номери авто були замазані, їх вдалося прочитати у відображенні лакофарбового покриття. Номер виявився харківським. Друзі власника авто навіть знайшли в Харкові місце, де були зроблені ці фото.

Пізніше автомобіль засікли в місті ще раз, на цей раз в публічному місці. На камерах відеоспостереження в авто засвітилися два поліцейських з Харкова - один передав ключі іншому і машину відігнали в невідомому напрямку.

Цими поліцейськими були два брати - Герасимов Віталій Сергійович та Герасимов Артем Сергійович. Вони близько місяця їздили на вкраденому авто.

Артем Герасимов походження машини пояснив так - йому друг дав покататися на машині, номер телефону друга, він записав у блокнот, а блокнот втратив.

Цікава деталь - у дзеркалі авто, яке намагалися виставити на продаж, видно фрагмент чола, який дуже схожий на лоб Артема Герасимова.

На даний момент почалося службове розслідування і Артема Герасимова відсторонили від виконання службових обов'язків. Залишається сподіватися, що харківська поліція зможе очистити свої ряди від такого роду “захисників правопорядку“.

Раніше повідомлялося, що ліквідаторам аварії на ЧАЕС хочуть дозволити не платити за розмитнення авто.



Категория: Автомобили