Причиною масового отруєння відвідувачів ресторану "Панська чарка" у Львові став золотистий стафілокок


Опубликованно 05.11.2017 00:28

Причиною масового отруєння відвідувачів ресторану

Причиною отруєння 25 відвідувачів ресторану «Панська чарка», який розташований в центрі Львова, за результатами лабораторно-інструментальних досліджень став золотистий стафілокок.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як наголошується в повідомленні, за результатами досліджень у чотирьох працівників ресторану виявлено патогенний золотистий стафілокок, бактерії групи кишкової палички знайдені в заварювальному чайнику.

Крім того, у весільному торті, лососі слабосоленом, паштет печінковому, шпондере запеченому, м'ясному фарші для приготування слойки виявлені бактерії групи кишкової палички та патогенний золотистий стафілокок. У буженини виявлені бактерії групи кишкової палички.

За інформацією державного закладу «Львівський обласний лабораторний центр Моз України», внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції з-за вживання їжі під час святкування груп людей і харчування в ресторані «Панська чарка», з 16 жовтня у цілому звернулися за медичною допомогою 25 осіб, у тому числі 2 дітей.

Станом на 25 жовтня виписано із стаціонару 15 осіб, стаціонарно продовжують лікуватися в обласній інфекційній лікарні 7 осіб. Стан всіх пацієнтів наближений до задовільного.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня до Львівської обласної інфекційної лікарні почали госпіталізувати пацієнтів з симптомами гострої кишкової інфекції, які 14 жовтня святкували весілля в ресторані «Панська чарка».

17 і 18 жовтня обіг і госпіталізація продовжилися, але не тільки з числа тих, хто святкував весілля, але і тих, що харчувалися в цьому ж ресторані з компаніями (дні народження) 15 і 16 жовтня.

Теги: отруєння у львівському ресторані



Категория: Здоровье