У Києві викрито діяльність двох потужних нарколабораторій


Опубликованно 07.11.2017 01:29

У Києві викрито діяльність двох потужних нарколабораторій

Співробітники Служби безпеки України припинили в Києві діяльність двох потужних нарколабораторій.

Як повідомляє прес-центр СБУ, було з'ясовано, що ділки організували в складських приміщеннях у різних районах Києва нарколабораторії, де виготовлявся прекурсор фенилнитропропен, що використовується для виготовлення психотропних речовин амфетаминового ряду.

Оперативники встановили, що зловмисники щодня реалізовували до п'яти кілограмів прекурсора на суму майже 80 тис. грн. Їх клієнтами були наркозалежні з Києва та області.

Під час обшуків у нарколабораторії та місцях проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили понад 100 кг фенилнитропропена, більше 200 л інших прекурсорів (ртуть, нитроэтан, ацетон, соляна і сірчана кислоти) та лабораторне обладнання для виготовлення «продукції». У наркоділків також вилучені банківські картки, за якими легалізувалися гроші, отримані від нелегального бізнесу.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України, трьом організаторів наркобізнесу повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Теги: наркотичні речовини, нарколабораторії в Києві, психотропи



Категория: Здоровье