СБУ повідомила про запобігання кровопролиття на акції Саакашвілі в Києві


Опубликованно 07.12.2017 01:35

СБУ повідомила про запобігання кровопролиття на акції Саакашвілі в Києві

В СБУ повідомили, що в ході проведення 9 обшуків, вилучено понад 200 тис. грн, засоби зв'язку, комп'ютерну техніку та інші речі, які використовувалися для підготовки дій провокаційно-насильницького характеру.

Служба безпеки України запобігла протиправні наміри здійснити провокації під час масових акцій протесту в Києві, запланованих на 17 жовтня, повідомляє в неділю прес-центр спецслужби.

Наголошується, що Головне слідче управління Служби в рамках кримінального провадження за ознаками підготовки до вчинення злочину, передбаченого ч. 1. ст. 109 і ч. 3 ст. 110-2 КК України перевіряє інформацію щодо намірів лідерів окремих радикально налаштованих структур здійснити провокації з можливим силовим сценарієм під час проведення масової громадської акції 17 жовтня в Києві".

Також СБУ задокументувала факти пошуку затриманими для здійснення провокацій стрілецької зброї та засобів ураження".

"З метою не допустити заподіяння шкоди життю і здоров'ю людей та інших тяжких наслідків співробітники СБУ припинили зазначені протиправні наміри шляхом блокування 14 жовтня спроби придбати 2 автомата АК-47 і 3 гранатомета двома колишніми активістами об'єднання "Революційні праві сили", — йдеться в повідомленні.

СБУ затримала підозрюваних провокаторів

В СБУ додали, що також в ході проведення 9 обшуків, вилучено понад 200 тис. грн, засоби зв'язку, комп'ютерну техніку та інші речі, які використовувалися для підготовки дій провокаційно-насильницького характеру.

СБУ затримала підозрюваних провокаторів

Раніше колишній глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що має намір приєднатися до ініціативи громадських активістів і виступити в Києві 17 жовтня з трьома вимогами до влади: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності, ухвалення нового виборчого закону. За його словами, влада повинна зрозуміти, що "не зможе в цей раз "розвести" народ і просто обіцянками вийти з ситуації".



Категория: Киев