Потребслужба з'ясувала, що саме неякісне в супермаркетах Києва


Опубликованно 13.02.2018 07:48

Потребслужба з'ясувала, що саме неякісне в супермаркетах Києва

За даними Госпродпотребслужбы Києва, серед продовольчих товарів найбільше невідповідність мають: 56% салати; 18,6% м'ясо птиці; 14,1% ковбаси.

. Серед відібраних Госпродпотребслужбой Києва продовольчих товарів найбільшу невідповідність нормам якості виявлено у салатів — 56% від загальної кількості проб. Про це свідчать результати моніторингу санітарно-епідеміологічного благополуччя та безпеки харчових продуктів.

З Одеси. Сало стає делікатесом, кому сказати "спасибі"?

Дослідження проб були проведені в кращих акредитованих лабораторіях столиці. Всього вилучили 2627 зразків продукції, з яких 15% – непродовольчі товари та 85% – продовольчі.

Серед продовольчих товарів найбільше невідповідність мають: 56% салати; 18,6% м'ясо птиці; 14,1% ковбаси.

"В Україні діє нова програма моніторингу у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя та безпеки харчових продуктів, на яку в бюджеті на поточний і наступний рік виділено – 124 млн грн. Такий моніторинг проводиться в кожній області України", – цитує голову Госпродпотребслужбы Володимира Лапу прес-служба відомства.

Читайте також — Дорошенко: снігопади спровокують подорожчання продуктів

Протягом 2017 року Госпродпотребслужа не допустила до продажу близько 425 тонн недоброякісних харчових продуктів, понад 245 одиниць непродовольчих товарів, накладено 229 штрафних санкцій на суму 1183503 гривень і було направлено до суду 34 адміністративні позови.

Раніше повідомлялося, що в Києві через отруєння відвідувачів закрили понад 50 закладів громадського харчування.



Категория: Киев