'Звичайно, я думаю, що є запах пороху'


Опубликованно 18.02.2018 02:27

'Звичайно, я думаю, що є запах пороху'

Комісар Кеннет Хейн КК і старший радник допомагає Ровена Орр зробив у понеділок коротка початкового заяви в Мельбурні перед тим, що буде вичерпний 12 місяців громадських слухань у зв'язку з поведінкою у банківських, пенсійних і фінансових послуг.

"Комісія буде розглядати докази того, що споживачі не завжди мають право лікуватися чесно і справедливо, коли справа доходить до іпотечні кредити," пані Орр сказав. "У деяких [випадках] може бути пов'язане з порушеннями закону, в той час як інші можуть відставати від норми співтовариства."

Вона виявляється більш ніж 385 заявки вже надійшли від представників громадськості, з 49 відсотків у відношенні банківських послуг, 18%-на пенсійне страхування, 6% на загальне страхування та 6 відсотків-на страхування життя і повної втрати працездатності страхування.

Держави і території, Квінсленд споживачам склав 110 уявлень, Вікторія склав 106, Новий Південний Уельс зробив 95, Вашингтон зробив 49, Південна Австралія зробила 17, і діяти, Північна територія і Тасманія кожна зроблена менш ніж за 10.

Вісімдесят чотири відсотки звернень, що стосуються неправомірних дій або поведінки, яке падає нижче норми співтовариства, 40% були пов'язані з культурою та управлінням, і 35 відсотків, що ставляться до ефективності захисту для споживачів.

"Деякі теми вже з'явилися," пані Орр сказав. "Ми бачили низку уявлень про таких темах, як фінансовим установам послуги, діє на сфальсифікованих документів, надання неналежних фінансових консультацій, недоречно кредитування і затримки в обробці страхових випадків".

Вона додала, що 32 заяви для отримання документів поки не видаються фізичним особам та фінансовим установам при великих обов'язкового повноваження комісії.

Хейн комісар, колишній суддя Верховного Суду, раніше нагадав банкам, що вони не будуть захищені угодами про конфіденційність, або у разі конфіденційних угод, досягнутих з клієнтами або приниження положення, застосовуючи для колишніх співробітників.

"Під закон Про Королівської комісії, якщо свідок дає показання або виробляє документ, згідно повідомлення про вручення повістки, ніякої шкоди може бути зроблено для цієї людини", - сказав він.

“Будь-яка установа, яке шукав будь-яку форму правового захисту щодо члена громадської або інформаторів, які прагнуть добровільно інформацію, щоб комісія буде приймати кроки, які будуть провокувати двох безпосередніх наслідків.

“По-перше, комісія буде, швидше за все, дійсно здійснювати його обов'язкове повноваження для забезпечення безпеки інформації в питання. По-друге, сам факт того, що установа прагне пригнічувати або запобігати розголошення інформації розбурхують пильну увагу не тільки законність, але і мотиви, які прагнуть запобігти вчинення маючи цю інформацію".

Хейн комісар сказав, що спочатку він написав для фінансових установ в грудні вимагаючи подробиць подій, проступків з 1 січня 2008 року, з наданням незадовільних відповідей, використовуючи тільки конкретні приклади, а не викладом "характер і ступінь порушень.

Ряд сказали, що не можуть вкластися в дедлайн 13 лютого, щоб надати більш детальну інформацію. "Про те, що запит про подробиці подій, вчинків не можуть бути задоволені в той час шукав, хоча в запиті даної інформації було прийнято близько двох місяців тому, сама справа, яка потребує додаткової уваги може бути надана", - сказав він.

Раніше в понеділок глава Асоціації австралійських банкірів Анна Блай попередила комісія буде ніяково банки. "Важливо, що воно [розслідування] отримує на питання, які турбували громадськість", - сказала вона радіо ABC в понеділок. "Я сподіваюся, що це буде болючим для банків та їх співробітників".

У довідковому документі, опублікованому в п'ятницю, під назвою: "деякі особливості австралійського банківського сектора", Хаине комісара з'явився прапор акцентом на чотирьох великих банків, відзначивши зниження конкуренції в секторі і їх високу рентабельність.

Мартін Півночі, з дослідницької фірми цифрової фінансової аналітики, сказав, що проблем у фінансові консультації та страховому секторах були добре окреслені у попередніх розслідуваннях, з'явилася практика кредитування, щоб бути в центрі уваги.

"Кредитування-це така велика частина прибуткових двигун з банки, і це досить складно, оскільки існує безліч третіх сторін, таких як іпотечні брокери", - сказав він.

“Ми могли б знайти поганий практики кредитування називається. Особисто я думаю, що будуть докази, вниз по доріжці, але питання зараз є достатньо прикладів, або це занадто рано, тому що ми досі рекордно низькі процентні ставки?

“Як правило, коли процентні ставки почнуть зростати, що проблеми з'являються. Є достатньо доказів, щоб бути паруючий пістолет? Звичайно, я думаю, що є запах пороху".

ЩО ЦЕ?

Офіційно називається Королівської комісії з розслідування дисциплінарних проступків у банківських, пенсійних та фінансових послуг промисловості, заснований він був 14 грудня минулого року після того, як прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл прогнувся на зростаючий тиск.

Напередодні глави Банку Співдружності, як anz, westpac і наб написав спільний лист скарбник Скотт Моррісон закликаючи його зціпити зуби і називаю "правильно складали запит", щоб покласти край політичній невизначеності".

Перший раунд громадських слухань почнеться в "приблизно через місяць", при цьому Дата буде опубліковано на сайті комісії. Проміжний звіт повинен бути підготовлений до 30 вересня 2018 року і підсумковий звіт до 1 лютого 2019 року.

ЩО ЦЕ БУДЕ РОЗСЛІДУВАТИ?

Запит має неймовірно широкі повноваження і Хейн комісар буде мати велику кількість широті, щоб вибрати, які області він хоче зосередитися.

В цілому, вони підпадають під три основних напрямки: поведінка самих банків, у тому числі будь-якого можливого злочинного поведінки; культуру і управління в банках і те, що внесок в поведінку; і адекватності в цілому нормативно-правова база, в рамках якої вони діють.

ЧИ МОЖУ Я ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ?

Немає. Комісія була змушена прояснити омани, що це орган із вирішення спорів. "Королівської комісії стало відомо, що деякі люди, можливо, отримують інформацію про те, що комісія може прийняти рішення про повернення інвесторів або надати компенсацію", - зазначає видання.

“Такі твердження не є вірним. Комісія не може дозволити індивідуальних спорів. Він не може виправити або виплатити компенсацію або робити замовлення, що потребують стороною у спорі, брати або не вживати ніяких дій".

ЩО НЕ ПОДИВИВСЯ?

Запит не потрібно вивчати питання "в достатній мірі і належним чином" говорити на іншому дізнання, слідства або кримінального або цивільного судочинства. Це може означати деякі проблеми з меж.

Що включає в себе тариф "такелаж" твердження щодо створення банку своп Білл — nab індекс досяг розрахунків з регулятора під час громадянської продовжити розгляд проти "Вестпак". Він також виключає передбачувані порушення повідомлення commbank по боротьбі з відмиванням грошей та закони про боротьбу з тероризмом.

Комісія не буде дивитися на фінансовій стабільності або стійкості банків, ні макро-пруденційного політики і регулювання.

КОГО ВОНА ПОКРИВАЄ?

Комісія охоплює всі банки, страховики, включаючи загальні страховиків по страхуванню життя і бізнесу, постачальників вислугою років, але не автономні фонди, управляючі, постачальники фінансових послуг, та посередників між позичальниками і кредиторами, такими, як кредитні брокери.

Не всі кредитори будуть покриті. Умови посилання не вказати небанківських кредиторів. У той час як власникам австралійської фінансової ліцензією послуги включені, тих, хто потребує тільки Австралійська кредит ліцензію не мають, крім посередників, таких, як іпотечні брокери. Що, як видається, виключають невеликий сектор кредитів і так званих "позик до зарплати".

frank.chung@news.com.au

— з ААР



Категория: Бизнес