У КМДА висловилися про підвищення тарифу на вивезення відходів


Опубликованно 21.02.2018 03:28

У КМДА висловилися про підвищення тарифу на вивезення відходів

Радник заступника голови КМДА Юлія Грамотна зазначила, що всі рішення по зміні тарифу будуть прийматися вже за результатами проведення конкурсів.

. Київська міська рада затвердила план заходів на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами. Документ передбачає рекультивацію полігону №5, технічне переоснащення сміттєспалювального заводу "Енергія" для більш екологічною його роботи, а також створення комплексів з переробки сміття.

Готуйте сміття і гаманці: нас чекає чергове зростання комуналки

Варто відзначити, що в плані особливе місце займає питання розвитку системи роздільного збору сміття. Для цього планується збільшити кількість контейнерів та автомобілів для вивезення окремих відходів. Так, на початку 2018 року в Києві обіцяють встановити 150 контейнерів для використаних батарейок, лампочок і ртутних термометрів.

При цьому говорити про зміни тарифів на вивезення побутових відходів поки що занадто рано. Про це в ефірі радіостанції Голос Столиці висловила радник заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Юлія Грамотна.

"Рано говорити про якісь зміни в тарифі. Місто — не прихильник підвищення тарифів для людей. Всі рішення будуть прийматися вже за результатами проведення конкурсів. Поки про підвищення тарифів ніхто не говорить. І про зниження теж", — зазначила радник голови КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Києва планує виділити мільйон гривень на будівництво сміттєпереробного заводу в Деснянському районі столиці.

Крім того, департамент міського благоустрою та збереження природного середовища Київради підготував проект рішення про звернення до парламенту щодо необхідності прийняття закону про заборону використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів.



Категория: Киев