Чому Китай напав на Австралію


Опубликованно 01.03.2018 13:50

Чому Китай напав на Австралію

Висхідна наддержава відкладати візитами між міністрами, відклала поїздку на наш високопоставлений дипломат, і затягує широкий спектр освітніх обмінів, у тому, що в Австралії назвав "дипломатичної глибокої заморозки".

Джерела в уряді підтвердив газеті китайський уряд буксує по ряду візитів в дорозі в Пекін, щоб зайняти політичну позицію проти Австралії.

У той же час державні ЗМІ Китаю беруть безпосередньої стояти проти Австралії. Вчора держпідприємство "Глобал Таймс" описала газета Австралії поведінки в останні роки, як "незрозуміло" і "огидним".

Стаття звинувачує нас в "анти-Китай піонером в останні два роки", попередивши, що Канберра "не може дозволити собі погіршення відносин з Китаєм".

У розгромну статтю була відповідь прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл обітницю, щоб розправитися з іноземного втручання в австралійських справ, а також своєї позиції щодо Південно-китайського моря.

ПОЗИЦІЇ АВСТРАЛІЇ В ПІВДЕННО-КИТАЙСЬКОМУ МОРІ

Австралія завжди виступав за свободу навігації в міжнародних водах в Південно-Китайському морі, але це завжди були обережні, щоб ніколи не отримати надто близько.

Під час зустрічі з прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл у Вашингтоні, президент США Дональд Трамп попередив, що Китай був "жорстким" і "стає сильнішою", заявивши, що нам необхідно активізувати свої зусилля проти Пекіна.

Коли його запитали, якби США вважають спільне свободи навігації навчання з Австралією, містер Трамп заявив: "ми хотіли б, щоб Австралія бере участь і я думаю, що Австралія хоче, щоб ми були залучені."

Але пан Тернбулл дав невизначений відповідь при подальшому натисканні на спільних військово-морських навчань із США, заявивши: "Австралія, як відомо, відстоює право свободи судноплавства і прольоту по всьому світу, але ми не хочемо спекулювати на оперативних питаннях".

Нещодавно Малкольм Тернбулл познайомився з Дональдом Трампом у Вашингтоні.

У той же час, міністр закордонних справ Джулі Бішоп підтвердила, що Австралія виступає за свободу морів. "Ми були перетинаючи Південно-Китайському морі протягом багатьох років у відповідності з нормами міжнародного права, і ми будемо продовжувати це робити", - сказала вона на прес-конференції в Канберрі. “Австралія є гарантом і захисником міжнародний порядок, заснований на правилах. Ми твердо віримо в принцип свободи судноплавства і свободу польотів, і ми будемо продовжувати траверс в Південно-Китайському морі як у нас в минулому."

Пекін, звичайно, не вигідно дивитися на це підтвердження, і продовжує критикувати позицію Австралії щодо спірних водах.

Вчора, державні ЗМІ Китаю попередили наша позиція буде "надавати довгострокове негативний вплив на китайсько-австралійські відносини".

ЗАКОНИ ІНОЗЕМНОГО ВТРУЧАННЯ

У червні минулого року в чотирьох кутах розслідування ABC і Ферфакс в ефір епізод на тему "як в Китаї Комуністичної партії таємно проникають в Австралії".

Це викликало масове розслідування з питання китайського впливу в Австралії, хедлайнерами скандал навколо потім-трудові сенатор Сем Dastyari.

Уряд Тернбулл представила свій найбільший перегляд законів розвідки за останні десятиліття для придушення міжнародного втручання.

Пекін не добре реагують на це.

Китайське посольство в Канберрі опублікував заяву "категорично відкидає" звинувачення, заявивши, що Пекін "не має жодного наміру втручатися у внутрішні справи Австралії або впливати на політичний процес з допомогою політичних пожертв".

Протягом наступних місяців, китайські чиновники закликали Австралію, щоб "відмовитися від своїх упереджень по відношенню до Китаю і сприймають Китай і Китай-Австралія відносини об'єктивно".

Вони звинуватили австралійські ЗМІ расизму і fearmongering, описуючи звітності як "безвідповідальні" і "повний перекіс".

ПЕКІН ПРИНОСИТЬ ВІЙНА У ВНЗ

Минулого тижня, китайське посольство в Канберрі опублікував новий безпеки попередження після того, що він стверджував, був сплеск в "образі інцидентів", спрямований на китайських студентів, які проживають в Австралії, Австралії.

За цим послідувало аналогічне попередження в минулому році, в посольстві розмістив повідомлення на його попередження сайту "зростає кількість образливих інцидентів" і закликав студентів повідомляти про будь-які проблеми безпеки.

За даними австралійського Бюро статистики, експорт освіти в 2017 році на суму 30,9 млрд. доларів, а за 30 відсотків цього доходу надходить від китайських студентів.

Університети становлять більше двох третин від загального обсягу експортної виручки від освіти.

Цей крок з боку посольства Китаю, таким чином, може мати серйозні економічні наслідки для Австралії.



Категория: Бизнес