Група чиновників два роки привласнювала премії київських поліцейських


Опубликованно 30.03.2018 01:21

Група чиновників два роки привласнювала премії київських поліцейських

Доступ до інформації про наявність залишку грошових коштів в касі столичного главку поліції дозволив зловмисникам готувати списки і розрахунково-платіжні відомості на преміювання працівників одного з полків поліції особливого призначення.

. Прокуратура Києва завершила досудове розслідування у відношенні п'яти посадових осіб Головного управління Нацполиции Києва, які, за даними слідства, майже два роки привласнювали премії поліцейських.

В БПП розкритикували протест підопічних Авакова: цинічний театр абсурду

Як встановили слідчі, організована група, до складу якої входили співробітники управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку столичної поліції, голова профспілкової організації, командир полку поліції особливого призначення поліції Києва і його заступник, діяла з часу створення нової поліції – з листопада 2015 року.

Доступ до інформації про наявність залишку грошових коштів в касі столичного главку поліції дозволив зловмисникам готувати списки і розрахунково-платіжні відомості на преміювання працівників одного з полків поліції особливого призначення столичної поліції.

Після цього зловмисники видавали працівникам полку половину нарахованих премій, а інші гроші привласнювали.

Затримання чиновників, які два роки привласнювали премії київських поліцейських

"За вказаною схемою в період з кінця 2015 року по лютий 2017 учасники злочинної групи привласнили майже 6 млн гривень, які виділялися для працівників поліції полку особливого призначення ГУ ПП р. в Києві. За результатами проведеного розслідування... 10.02.2017 нечистих на руку службовців затримали "на гарячому" після поділу чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 000 гривень", – йдеться у повідомленні прокуратури Києва, опублікованій на сторінці в Facebook.

Затримання чиновників, які два роки привласнювали премії київських поліцейських

На сьогоднішній день всі фігуранти кримінальної виробництва відсторонені від виконання службових обов'язків. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Читайте також — Фурса: Аваков веде себе як ображений феодал

Раніше повідомлялося, що Нацполиция в 2017 р зафіксувала хабара на суму понад $1,5 млн.



Категория: Киев