П'ятеро на одного. На мітингу у Десятинного монастиря скрутили чоловіка


Опубликованно 18.05.2018 02:15

П'ятеро на одного. На мітингу у Десятинного монастиря скрутили чоловіка

Біля Десятинної церкви в Києві під час акції з вимогою знести каплицю Української православної церкви Московського патріархату поліція затримала і відпустила чоловіка, запідозривши, що при ньому знаходиться димова шашка, яку він може застосувати.

Біля Десятинної церкви в Києві під час акції з вимогою знести каплицю Української православної церкви Московського патріархату поліція затримала і відпустила чоловіка, запідозривши, що при ньому знаходиться димова шашка, яку він може застосувати, передає "Українська правда".

Пізніше, розібравшись, що у затриманого — не димова шашка, тубус з документами, правоохоронці відпустили чоловіка.

Акція з вимогою знести каплицю УПЦ МП в Києві

Як зазначається, на момент инфидента ситуація біля Десятинної церкви була спокійною. Літургія у храмі УПЦ МП тривала, а представники церкви варили на прилеглій території гречану кашу і пригощали всіх бажаючих.

Проведення церковних заходів учасники акції намагалися "заглушити", включаючи музику.

Активісти націоналістичних організацій, які спочатку були присутні біля Десятинної церкви, пішли. За даними видання, на акції залишилися кияни, які виступають за демонтаж каплиці, яка стоїть біля фундаменту церкви

Серед присутніх на акції були і залишаються учасники АТО, активісти, блогери, архітектори і музиканти, зокрема Олег "Фагот" Михайлюта (ТНМК) та Андрій Хливнюк (Бумбокс).

В самому храмі — Десятинному монастирі Різдва Пресвятої Богородиці — раніше заявили, що 3 лютого під виглядом мирної акції "розкольники і язичники за підтримки радикальних угруповань, підбурюваних окремими народними депутатами" готується "силове захоплення" храму.

Раніше повідомлялося, що петиція з вимогою знести споруду УПЦ Московського патріархату, розташоване біля Десятинної церкви в центрі Києва, набрала необхідну кількість голосів.

Також раніше відбулася спроба підпалу цієї споруди церкви, двоє підозрюваних заарештовано.



Категория: Киев