Нацгвардія більше не охороняє Шевченківський райсуд Києва


Опубликованно 18.05.2018 02:15

Нацгвардія більше не охороняє Шевченківський райсуд Києва

Як стало відомо, бійці Національної гвардії України, які здійснюють охорону, покинули приміщення Шевченківського районного суду міста Києва без повідомлення причин такого вчинку.

Національна гвардія в понеділок зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва, йдеться у відповідному зверненні до суду Вищої ради правосуддя, яке зачитали на екстреному засіданні ВСП, передає 112.ua.

Биті вікна і діряві капоти: наслідки атаки на машини суддів в Києві

"19 лютого 2018 року вранці, приблизно о 9:30, бійці Національної гвардії України, які здійснюють охорону, покинули приміщення Шевченківського районного суду міста Києва без повідомлення причин такого вчинку", – йдеться в повідомленні.

У листі звертається увага на те, що в Шевченківському райсуді неодноразово виникали ситуації, які мали всі ознаки небезпеки для життя і здоров'я працівників суду, учасників судового засідання і суттєво порушували громадський порядок, перешкоджали проведенню судових засідань або зривали їх.

Відзначається, що в суді розглядається ряд резонансних справ, що також підвищує рівень небезпеки для працівників суду і осіб, які перебувають у його приміщенні.

Суд просить ВСП розглянути відповідний лист і як можна швидше прийняти відповідні заходи.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про намір ініціювати припинення охорони судів співробітниками поліції і Національної гвардії після того, як суд відпустив підозрюваного в нападі на поліцейського.



Категория: Киев