Компанія Toyota почала виробництво автобуса на водневих паливних елементах


Опубликованно 30.05.2018 00:30

Компанія Toyota почала виробництво автобуса на водневих паливних елементах

Toyota запустила з 7 березня 2018 року в виробництво і продаж в Японії автобус на водневих паливних елементах Sora.

Японія знову намагається втекти у відрив від решти планети. З електромобілями поки не особливо зростається, так і мейнстрім не про Країну вранішнього сонця. Тим більше, що мова про Toyota - а ці самураї знають толк в упертості і досягненні своїх цілей. Інакше...хоча харакірі нині не в моді, але прикро буде і все таке.

Тим більше, що в 2020 році в Токіо відбудеться Олімпіада і, крім церемонії відкриття і закриття, потрібно блиснути ще чим-небудь незвичайним. За підсумком будуть блищати Sora - так назвали автобуси на паливних елементах.

Як і у випадку з іншими автомобілями на паливних елементах, проводити їх будуть для того, щоб було, тобто в дуже малих кількостях - Toyota обіцяє до початку Олімпіади 2020 зібрати цілу сотню таких автобусів для Токіо.

Sora буде оснащена двома пакетами водневих паливних елементів - по 114 кВт кожний, які будуть виробляти електроенергію для двох 113 кВт-них електродвигунів. В якості накопичувачів Toyota раніше використовує NiMH акумулятори.

Автобус завдовжки 10 525 мм вміщує 79 пасажирів (22 сидячих місця, 56 стоячих і водій). Запас ходу на 600-літровому баку водню під тиском 70 МПа можна порівняти зі звичайними автобусами з повним баком палива.



Категория: Автомобили