'Повинно бути 'альт-контроль-Видалити' для економіки'


Опубликованно 01.10.2018 05:15

'Повинно бути 'альт-контроль-Видалити' для економіки'

За словами міністра фінансів Ірландії Брайан Леніхан, що повідомлення він отримав по телефону від глави Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше на 27 вересня 2008 року, в розпал фінансової кризи.

Три дні потому, уряд Ірландії оголосив про спірних повної гарантії банків. Протягом найближчих двох років, в країні банківський сектор і сектор нерухомості впав, обходиться платникам податків €64 млрд ($100 млрд).

"Наші банки дуже залежать від отримання фінансових коштів з інших країн, і як тільки це почав вичерпуватися, ми знали, що створить дуже серйозні проблеми для ірландської банківської системи", - сказав пан Леніхан в телеінтерв'ю 2010 перед смертю.

“Пан Тріше дзвонив і не зміг додзвонитися до мене. Я був на іподром у графстві Кілкенні (подія партія). Так я нагнав на повідомлення пан Тріше на наступний день, який був, що ви повинні зберегти ваші банки будь-якою ціною'."

Хоча пан Тріше пізніше буде заперечувати такий заклик не відбувся, наполягаючи, що він не "шантаж" Ірландія на ряд фінансових заходів, що завершилися у листопаді порятунку банку за 2010 рік, експерти проводять порівняння з ситуацією в Австралії десять років потому.

Зухвало назвав відео "один телефонний дзвінок, падіння цін на житло на 80 відсотків?", Цифровим фінансів засновник аналітика Мартін Північ, економіст Джон Адамс і аспірант Шон Куїнн, який був у Ірландії в той час, обговорювали, що відбудеться тут в подібний сценарій.

Вони сперечаються про те, в разі великого фінансової кризи, Австралії повинен також погодитися, щоб гарантувати його банків — або нехай весь крах системи і "скидання".

А не від глави ЄЦБ, "один дзвінок" у цьому випадку, ймовірно, буде з США прем'єр-міністр Скотт Моррісон або скарбника Джош Фриденберга.

Близько 260 мільярдів доларів з Австралії 486 млрд $90 днів борг приходить з Уолл-Стріт, причому більша частина цього фінансування проведених "великої четвірки". Сукупний борг Австралії до ВВП зараз є одним з найвищих у світі, на 120 відсотків.

З платників податків оплачувати рахунки, ціни на житло в Ірландії впали на 40 відсотків. Без допомоги банку, пан Норт вважає, що вони б впали вдвічі. У разі Австралії, що б поринути в Австралії в депресію змагатися з 1892 року.

"Ти хочеш сказати, давай зрозуміти, що створили проблему, в першу чергу, що є боргова бомба", р-н Норт сказав.

“Якщо ми просто ногами банку вниз по дорозі, ми фактично нічого не вирішували, ми просто перенесли проблему трохи, але ми насправді не принципово думали про те, як відновити економіку.

"Мені здається, в якийсь момент там повинен бути 'альт-контроль-видалити на те, як працює економіка. Жорстко було б, якщо я отримую цей дзвінок, я б сказав, що я думаю, що короткий, різкий, глибокий спад, ймовірно, найменш найгірший варіант."

Пан Адамс сказав, що було "не можна заперечувати, що існує багато паралелей між сьогоднішньої економіки Австралії та ірландської економіки" в 2006-07 роках.

"Якщо міжнародним економічним потрясінням було статися, цілком можливо, що один або більше з банків Австралії можуть бути поміщені в ситуації, схожі на англо-ірландського банку", - сказав він.

"У цьому випадку, Австралія має дуже чіткий вибір між використанням грошей платника податків, щоб виручити міжнародних кредиторів або відправити австралійської економіки в депресію, яка конкурувала б з 1892 депресії, який був найгіршим економічною кризою в історії Австралії".

Минулого тижня, пан Норт показаний у 60 хвилин епізод попередження про насування майна аварії. Епізод цегли і забою отримав змішані відгуки.

Кв. м. Дослідження засновник Луїс Крістофер, який також показав, сказав, що він "розчарований" і що він "спотворив" його погляди, представляючи тільки свої відгуки про нерухомість переоцінена.

У серії твітів після шоу, Містер Крістофер заявив, що не вірить ринку житла йшло до краху.

"Сідней і Мельбурн істотно завищений, але я вважаю, завищений обмінний курс, імовірно, розслабитися протягом більш тривалого періоду часу", - сказав він.

“Я заявив у своєму інтерв'ю 60 хвилин ризики, а також запобіжні клапани, які все ще присутні на ринку — сильну місцеву економіку, значне зростання чисельності населення, банкам навряд чи вдасться. Програма включала в моєму коментарі на ризики і переоціненість тільки".

Пан Норт також уточнив свою позицію, сказавши, що він ніколи не стверджував, що ціни впадуть на 40-45% в найближчі 12 місяців, як зазначено на 60 хвилин.

Він сказав, що він виклав чотири сценарії, і тільки 20 відсотків шансів на серйозну корекцію, якщо економіка США в наметах, так як ціни там піднімаються, створюючи "МФЦ Марк два".

Що б викликати австралійські ціни на нерухомість впадуть на 40-45% протягом трьох років. "Але це не моя центральним сценарієм", - сказав він.

Він приходить як американські аналітики попереджають про повітроплавання глобальний борг, який зараз становить US247 трильйона доларів. "Ми вважаємо, що найбільші економіки знаходяться на порозі цього перетворюється в найгірший спад ми бачили в 10 років," Елліотт Міжнародна зустрічна хвиля глобальної дослідження Мюррей Ганн сказав в примітці.

"Якщо (США) почала економіки знизиться, і наш аналіз показує, що високі номінальні рівні боргу буде миттєво стати дуже великою проблемою."

Економічний оглядач Пітер Шіфф прогнозує серйозний спад ще наприкінці першого терміну президента США Дональда Трампа.

"Ми не зможемо назвати це рецесія, це буде гірше, ніж Велика депресія," він сказав Нью-Йорк Пост. "Американська економіка знаходиться в набагато гіршій формі, ніж це було десять років тому".

frank.chung@news.com.auРинок нерухомості падіння зі скелі' ( 60минут )0:39

Експерти виступили з тривожним попередженням для власників австралійського будинку, з двома-п'яте, варто вашого будинку знищені в 2019 році.17 вересня 20188 днів тому/дисплей/newscorpaustralia.com/веб/NewsNetwork/Новини мережі/Національного/новини.ком.auNSW/



Категория: Бизнес