Ціни на нерухомість можуть впасти на 30% в 'глибокої рецесії'


Опубликованно 07.12.2018 08:05

Ціни на нерухомість можуть впасти на 30% в 'глибокої рецесії'

Найгірший сценарій є одним з п'яти позначив аналітик UBS Джонатан Мотт в клієнті увагу на цьому тижні, "Ловля падаючого ножа", в якому він попередив перспективи банківського сектора "не заперечується, оскільки, принаймні, 2008".

"Нещодавно завершила сезон банківської звітності передбачає перспективи для банків залишається складною," Містер Мотт сказав. "Проте, ми вважаємо, що швидке погіршення ринку житла є сигналом ще більш важкі часи попереду".

Загальна 2017-18 касову прибуток у "великій четвірці" банків знизилася на 6,5 відсотка до 29,5 мільярда доларів, у той час як кредитування зростало мляво 3,1 відсотка.

Ціни в Сіднеї і Мельбурні знову знизилися в жовтні на 8,2 відсотка і 4,9 відсотка, вниз від їх піку в серпні і листопаді 2017 року, а загальна столиці знизилися на 4,6 відсотка за 12 місяців.

UBS заявив житлового кредитування за останні шість місяців поширюється на власників кредитування, і подальше посилення буде "практично неминуче" після посилення боргу до доходів вимог здійснюються через банківську Королівської комісії.

На майбутніх федеральних виборах, як очікується, скоротить попит на житло кредит у зв'язку з планованими змінами праці для негативної передачі й приріст капіталу, податкові пільги. Поточні витрати від судових позовів, штрафів та відшкодування також буде важити на банки.

П'ять убт ситуації на ринку житла.

П'ять сценаріїв містер Мотт на майбутнє ринку австралійський "сильна економіка", "виберемося", "корекція житло", "кредит Кранч" і "глибокої рецесії і mis-продаж тяжби".

У першому випадку ринок житла-це "найгірше", а решта прогнозують пік-через зниження цін на нерухомість до 2020 року в розмірі 5 відсотків, 10 відсотків, 20 відсотків і 30 відсотків-плюс відповідно.

В UBS минулого тижня знизив свої прогнози на 4 відсотки, щоб бути "зараз широко світловідбиваюча" за трьома сценаріями, або корекції житла. Але містер Мотт сказав, що ризик кредитування "перетворюється у кредитна криза-це реальні і ростуть".

Кредитна криза може відбутися, якщо королівська комісія наполягає на тому, що банки підкоряються закону і забезпечують банки повинні повністю перевірити всі доходи позичальника і рахунок документація" в той же час як орган пруденційного регулювання накладає жорсткі обмеження на кредитування в шість разів боргу до доходів.

"Домашні господарства очікують, що ціни впадуть, попит на житло різко падає," Містер Мотт сказав. “Настрої на ринку житла перетворюється з СЧУ (страх--відсутня-Out) для fongo на (страх-не-не-не-йде). Зміни в негативний леверидж і ВКТ (податок) полегшення посилить проблеми".

Резервний банк буде змушений скоротити ставки, але мало що тече до позичальників, оскільки маржа банків потрапили під тиск і дефолти починають рости.

"Жорстка посадка містера Мотта" сценарій аналогічний, за винятком багатьох позичальників, які зараз мають негативний капітал в свої будинки "стверджують, що їх іпотечний кредит був неправильно продані як він не виконав відповідального кредитування".

В цей можливий результат, запущений ряд заходів класу і позичальники приєднатися скопом. Багато боротьби, інтерес тільки кредити перетворити в принцип і інтерес і перейти в труднощі.

"Вони стверджують, що вони теж мають право на процентну знижку по частка іпотеки, яка була помилково продана (головне що б були пущені відповідально) або прощення боргу ця частка іпотеки", - сказав він.

Судових тяжб і витрат на відповідність вийти з-під контролю, програми по скороченню витрат недостатні, щоб компенсувати збитки і прибуток різко впаде. Проблемних кредитів різко зросте від 100 до 200 базисних пунктів, як "зростає безробіття і Австралії впадає в глибоку рецесію вперше за 27 років".

Ризик-зважений зростання активів, розміщення в банках першого рівня коефіцієнт достатності капіталу — ключовий показник фінансової сили — під тиском. Банки змушені призупинити виплати дивідендів і підвищення власного капіталу на знижку.

"У цей екстремальний сценарій, інвестори сумніваються в цінності матеріальні активи банків з ціни акцій торгується на матеріал дисконтом до балансової вартості," Містер Мотт сказав.

В гіршому випадку УБС б'є раніше більшість ведмежий прогноз по пож капітал головний економіст Шейн Олівер, хто вважає, що 20-відсоткове падіння тепер, ймовірно, з-за "ідеального шторму" факторів.

Morgan Stanley, який прогнозує падає на 15 відсотків, минулого місяця попередив, Австралія "є світовим лідером у небезпечні борги" і стикається колективного багатства склоочисника з 700 мільярдів доларів.

Економіка партнера "Делойт" Кріс Річардсон був більш оптимістичний, прогнозуючи ще від 5 до 10 відсотків в Сіднеї і Мельбурні, але стверджуючи, що воно було "ціни на житло падають нам довелося".

ТРУДОВИЙ ПЛАН ДУЖЕ РИЗИКОВАНИЙ'

Випустивши 2019 бумів і спадів у сьогоднішньому доповіді, кв. м. досліджень показав, що базовий варіант для житла ціни знизилися від 3 до 6 відсотків.

Дослідницька фірма заявила, що її базовому варіанті передбачається ніяких змін у процентних ставках і праці переможе на наступних федеральних виборах, з відхилення "мінімум" від 12 до 17 відсотків у двох найбільших столицях до кінця 2019 року.

Якщо прийде негативний леверидж і податок на приріст капіталу зміни вступили в силу з 1 липня 2020 року, зниження "може бути порядку 20-30 відсотків" в Сіднеї і Мельбурні, Крістофер керуючий директор Луї досліджень кв. м. сказав.

"Насуваються зміни негативних і позикових засобів і податок на приріст капіталу все більше тиск на настрої інвесторів", - сказав він. "Чесно кажучи, реалізує ці зміни в житловий центр-це дуже ризиковано і може змусити економіку в рецесію".

Пан Крістофер сказав, що діапазон зниження залежатиме від того, "коли і як" резервний банк Австралії відреагували на кризу, вплив на економіку в цілому, поза циклу підвищення ставок і проведення податкового зміни праці.

План праці полягає в тому, щоб обмежити негативні передачі, щоб знов побудовані об'єкти, а "дід" існуючі механізми.

"Якщо РБА не відповідає і/або банки піднімати процентні ставки в 2019 році, можливо, піку до корита потрапляє в Сіднеї і Мельбурні може бути навіть більше, ніж цей негативний спектр", - сказав він.

"Але ми вважаємо, що економічний спад в Сіднеї і Мельбурні буде дуже негативною для економіки в цілому, і тому Центральний банк буде в кінцевому підсумку реагувати на якийсь момент і знизити процентні ставки."

Коаліція попередила, план праці впаде ринок житла та орендної плати. Праці відхилив нападу як "кампанія лякати", посилаючись на аналіз з лівих інститут Граттана показуючи свою політику, буде мати лише обмежений вплив на ціни на житло.

Брюс McWilliam, медіамагнатом і плідний власність інвестора, розповів австралійський фінансовий огляд трудової план "ніякого сенсу".

“Я вважаю, що несправедливо ставитися до майна інвестування відрізняється від інших форм інвестування. Інвестування нерухомості доступна кожному, як і сантехніків, не тільки у верхній частині міста," Містер McWilliam сказав. "Зміни праці елітарна і під ними, тільки багаті банкіри можуть негативно зубчастими частками."

Він попередив змін може надати негативний вплив на орендарів, а також. "Я пам'ятаю, коли Кітінг вибили негативний леверидж, орендні ставки пішли вгору, і це факт життя", - сказав він.

Нерухомості.ком.головний економіст АУ Неріда Conisbee повторив попередження про підвищення орендної плати. "Ми будемо бачити менше орендного житла і орендні ставки підуть вгору," Міс Conisbee сказав.

“Майже всі наші оренда житла для моєї мами і тато інвесторів. Якщо у вас менше мама і тато інвесторів, буде менше орендного житла. У таких місцях, як Сідней, де оренда вже дуже дорого, це буде складним завданням".

МС Conisbee сказав, що ринок нерухомості "виглядало дуже несправедливо для покупців першого житла", але "дійсно виявилася" за останній рік.

"Коли негативна передача політика була озвучена у нас на ринку розпечений корпус, і висловлювалися побоювання про те, що занадто багато інвесторів", - сказала вона. "Зараз інвестори відступили дуже швидко, тому що вони важко знайти гроші".

Головний RiskWise виконавчого Дорон Пелег попередив негативний леверидж зміни створять "дворівневого" ринку нерухомості, що значно скорочує ліквідаційна вартість інвестиційної нерухомості.

"Припустимо, ви купуєте нову машину завтра вранці і з цим автомобілем ви отримаєте велику фінансову вигоду, як п'ятирічну гарантію, п'ять років безкоштовного сервісу та допомога на дорозі і 50% знижка на паливо", - сказав він.

“Але якщо ви продаєте машину до мене я не можу отримати ці переваги, вони пішли, не передав з автомобілем. Навіть якщо ти купив машину за 40000$, якщо ви намагаєтеся продати мені очевидно, що я не зможу заплатити таку ж суму грошей. Це те ж саме з негативного гірінга".

Іншими словами, податкові пільги "за ціною" вартість продажу майна. "Очевидно, що якщо покупець є інвестором, він не бачить цих фінансових пільг і будуть готові платити менше," р-н Пелег сказав.

RiskWise прогнозує загальне зниження цін в Сіднеї і Мельбурні від 15 до 20 відсотків, припускаючи праці реалізує свій план в 2020 році, але не вірить в повномасштабний колапс від 30 до 40 відсотків, швидше за все.

Р-н Пелег сказав, що федеральні регулятори і РБА буде крок в перед, Що сталося. "Ніхто не зацікавлений в тому, щоб повний крах ринку нерухомості", - сказав він.

frank.chung@news.com.au



Категория: Бизнес