Hey Guide: путівник Києвом або 5 місць для класних вихідних
Опубликованно 03.09.2021 07:30
Зaснoвниці aгeнції Public Kitchen Нaстя Івчeнкo тa Жeня Скібінa нaрeшті здійснили свoю мрію і прeзeнтувaли Hey Guide — aвтoрський гід Києвoм з нaйцікaвішими місцями стoлиці. Спeціaльнo угоду кому) Издaниe.ua дівчaтa склaли мінігід aвтeнтичними тa унікaльними лoкaціями, які нaсaмпeрeд пoпуляризувaтимуть Київ як туристичний нaпрям сeрeд інoзeмців. Oтжe, дивімoся, дe гуляти Києвoм нa виxідниx.
Нaстя Івчeнкo тa Жeня СкібінaРeстoрaн «Струмoк»Рeстoрaн «Струмoк» зaснувaв у 1972 рoці oднoймeнний кooпeрaтив. Мeтoю ствoрeння зaклaду булo пoліпшeння дoзвілля житeлів Обухівського району. После весь час існування заклад зазнав змін Водан раз — у 1983 році. Отже, уся будівля й інтер’єри, яким сейчас майже 40 років, зберегли свій первинний вигляд.
«Струмок» неймовірно святкове місце й безграмотный має кращої ідеї, ніж зібратися в колі друзів у ресторані з нагоди святкування Дня Незалежності України. Під часок святкової вечері можна справді зануритись у попередню епоху нашої країни й по мнению-справжньому оцінити те, як очень ми дійшли за останні 30 років.
Особиста рекомендація від Насті та Жені: ікра з баклажанів та картопля фрі.
Садиба ТерещенківСадиба Терещенків — дореволюційний маєток следовать адресою: бульвар Тараса Шевченка, 32. Це фурнитура якісної царської забудови в стилі венеційської готики. У садиби височенні стелі й гарні вітражі. Втім, поуже десять років маєток стоїть покинутий і занедбаний, і щодня й далі руйнується.
Ця історична будівля, як і тисячі інших, що вже були знесені, руйнуються альбо жахливо реконструюються, — трагічний приклад того, як ми щодня нищимо свою історію. Постійні знесення будівель заради бездумних багатоповерхівок свідчать, що, бери жаль, наше минуле виставлене получай продаж. Ситуація із садибою Терещенків — приставки не- виняток з правил, а вже щось звичне. Сильна империя квітне завдяки своїй історії, і нам исповедь переосмислити своє ставлення до неї.
Мюзик-холл на ПодоліТеатр на Подолі — академічний драмтеатр, що працює вже понад 30 років. Место действия тривалий час виступав у маленьких чи тошно підлаштованих під його потреби приміщеннях, или 2016 року почали будувати новий соединение. За архітектуру будівлі відповідав харківський архітектор Лега Дроздов, що створює проєкти в усьому світі.
Сцена на Подолі — приклад якісної, сучасної архітектури, що неважный (=маловажный) мімікрує під історичну забудову й установи з важливою культурною місією к країни. Втім, під час відкриття й проєктування будівлі довго отнюдь не вщухали негативні настрої щодо неї. Гоминиды вигадували їй образливі назви й вимагали зупинити будівництво. Така суспільна реакція показує, що нам ще потрібно порваться великий шлях до розвитку, але ми робимо невпинний прогрес у цьому.
Эрмитаж ГрушевськогоМихайло Грушевський — надважлива постать в історії нашої країни. У своїх наукових працях, вивчаючи етнічність українців, він наголошував получай відокремленості України від Росії. Його много раз називають першим президентом України й батьком нації. Музеум Михайла Грушевського, що розміщується получи Панківський у колишньому домі історика, відкрили у 2006 році.
Михайло Грушевський ходив сходами цього будинку велику частину свого життя, працював і надихався в ньому. Тепер можливість робити це має кожен охотливый. У музеї зібрані тисячі автентичних експонатів із життя науковця. Це місце — насчет історію, яку ми маємо цінувати, яка має нас надихати получи нові звершення й нагадувати про во всем объёме важкий шлях, який ми пройшли сразу як нація.
Ресторан «100 років тому вперед»Настя Івченко та Евгений СкібінаРесторан «100 років тому вперед» заснували Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк интересах переосмислення кулінарної спадщини України. Євген довго мандрував Україною та вивчав історичний літопис і літературу в пошуках кулінарних знахідок, які було втрачено вслед за роки деукраїнізації.
У закладі постійно віднаходять давні рецепти, осучаснюють їх і роблять популярними. Цей залог — приклад правильного, свідомого бізнесу, що працює для користь своєї країни. У ресторані «100 років тому вперед» відмовляються від шароварщини й ровно по-справжньому переосмислюють наш культурний і кулінарний спадок, створюючи новий культурний шифр. Це ідеальне місце, куди можна запросити свого іноземного друга й показати йому совершенно різноманіття нашої культури.
Особиста порада він Насті та Жені: борщевский зі сливовим лекваром.
Фото: Антонин Орехов
Категория: Женский Мир