Золоті браслети: якими бувають і як їх модно носити


Опубликованно 13.12.2022 13:13

Золоті браслети: якими бувають і як їх модно носити

Браслет із золота 585 проби (https://zolotoy-standart.com.ua/ua/catalog/braslety/) – стильна ювелірна прикраса, яка ніколи не виходить із моди. Вона гармонійно доповнює різні образи, виступає яскравим акцентом, привертає увагу до ваших рук. Витончені чи масивні, мінімалістичні чи розкішно інкрустовані, класичного плетіння або з модними шкіряними вставками – золоті браслети представлені у величезному асортименті.

Якими бувають золоті браслети

Браслет – універсальна прикраса, яку носять не лише жінки, але й чоловіки. Чоловічі золоті браслети відрізняються більшим розміром (19-20), масивністю, лаконічним дизайном. Багато моделей виготовляються у білому золоті, мають шкіряні, каучукові, оніксові вставки. Для чоловічих браслетів-ланцюжків характерні прості або геометричні плетіння – гурмет, рембо, ролекс, бісмарк та інші.

Крім жіночих та чоловічих, існують також дитячі золоті браслети, які мають свої особливості. Це легкі делікатні прикраси з цікавими підвісками, яскравою емаллю, кольоровими фіанітами, пластинками для гравіювання.

Золоті браслети: якими бувають і як їх модно носити

Залежно від конструкції та дизайну виділяють наступні види браслетів:

  • Для шармів – досить товсті браслети, як правило, у плетінні снейк або з великими циліндричними ланками. Призначені для носіння шармів, але за бажання таку модель можна носити окремо.
  • Жорсткі – литі золоті браслети, які складаються з одного шматка металу або двох, об'єднаних шарніром. Можуть бути замкненими чи незамкненими, із замочком чи без.
  • Браслети-ланцюжки на руку – витончені прикраси, представлені в різних плетіннях (нонна, панцирне, троянда, джгут, бісмарк, фігаро, фантазійні та інші).
  • На ногу – здебільшого це теж браслети-ланцюжки, але більшого розміру (від 24) та з додатковими ланками. Можуть бути лаконічними або мати підвіски.
  • Тенісні браслети із золота – розкішні прикраси з каменями, які ідеально підходять для вечірнього образу. Можна вибрати елегантну модель у вигляді класичної доріжки або складнішого дизайну: у кожній ланці – кілька каменів, але малюнок системно повторюється.
  • Слейв (жаді) – ефектний браслет, об'єднаний із каблучкою, виконаний у східних традиціях. Як правило, це витончені браслети-ланцюжки.
  • Браслети із золотими вставками – моделі, у яких із золота виконані окремі ланки, підвіски, замочки. До цієї категорії відносять браслети з шовковою ниткою (червоною або патріотичною синьо-жовтою), плетені шкіряні, з каучуком тощо.

Види замочків золотих браслетів

Купуючи браслет із золота, обирайте модель із зручним надійним замочком, який забезпечить комфортне носіння та запобігатиме втраті.

  • Шпрингель – делікатний, візуально непомітний замочок, який використовують для тонких браслетів-ланцюжків. Зручно застібається, надійно фіксує прикрасу.
  • Карабін – міцний, надійний, зручний замочок, який використовується найчастіше. Може бути стандартної чи фантазійної форми, наприклад, у вигляді птаха.
  • Тоггл – оригінальний замочок, який можна побачити на етнічних прикрасах, наприклад, на шкіряних браслетах із золотими вставками. Не дуже надійний варіант: якщо прикраса вам завелика, тоггл може розкритися.
  • Коробка – популярний варіант замочка, який надійно фіксує масивні браслети-ланцюжки та жорсткі моделі.
  • Кліпса або бочечка – часто використовується в золотих браслетах для шармів, оскільки форма замочка чудово вписується у загальний дизайн.

Деякі браслети зовсім не мають замочка, наприклад, жорсткі браслети-обручі, незамкнені литі моделі та м'які браслети зі стяжкою. Два останні варіанти дозволяють регулювати розмір та підходять на руку будь-якого об'єму.

Актуальні способи носіння браслетів

Сьогодні різні браслети носять по-різному – на зап'ясті, на передпліччі або плечі (іноді дуже високо на руці), на голу руку або поверх рукава одягу.

  • Індивідуально – ефектний браслет часто виступає єдиною прикрасою в образі, створює яскравий акцент та не вимагає доповнень.
  • У комплекті з каблучкою того ж відтінку або з ланцюжком такого ж плетіння.
  • Декілька браслетів на руці (у стилі Бохо) - комплект однакових моделей або близьких за дизайном.
  • Браслети та годинник – ще один варіант модної багатошаровості. У даному випадку бажано підбирати прикраси однакового відтінку.


Категория: Киев