Готуємо ароматний том ям: найпростіший рецепт


Опубликованно 09.01.2023 10:56

Готуємо ароматний том ям: найпростіший рецепт

Тoм ям мoжнa сміливo нaзвaти клaсикoю Тaйлaнду. Цeй кислo-гoстрий і нeймoвірнo aрoмaтний рассольник тaм пoпулярний тaк сaмo, як у нaс бoрщ. Йoгo гoтують всі і скрізь – в прeстижниx рeстoрaнax, вуличниx лaвкax тa вдoмa. Істoрія цьoгo супу дoстeмeннo нeвідoмa, aлe дeякі джeрeлa вкaзують нa тe, що волюм ям пішов з центральної частині Тайланду, мол в річці Пока Прайя колись задолго) до этого було багато прісноводних креветок.
Раніше я вважав поєднання м’яса та риби чи морепродуктів чимось доволі дивним, адже ми звикли споживати ці продукти окремо. Але скуштувавши таку комбінацію інгредієнтів, я був попросту вражений, наскільки це выразительно. Хочу, щоб і ви це відчули, тому готуємо книжка ям з креветками та мідіями возьми курячому бульйоні. Раньше речі, бульйон можна зварити заздалегідь, тоді получи приготування страви ви витратите мінімум часу. І, звичайно, ми самостійно приготуємо пасту волюм ям, що є серцем страви. Її можна купити вже готовою, але мені захотілось приготувати її власноруч.
Одразу скажу, що деякі інгредієнти отнюдь не зовсім звичні пользу кого нас. Наприклад, листя кафір-удача чи лемонграс. Минуя них без- можна приготувати томик ям, потому что тоді це вийде зовсім інша страва. Сиречь навіть отнюдь не питайте мене, чим їх можна замінити. Сьогодні ці продукти можна знайти для полицях великих супермаркетів та у багатьох інтернет-магазинах. І якщо ви хочете відчути наслаждение справжнього Тайланду, я раджу вас докласти трошечки зусиль та до настоящего времени ж відшукати всі інгредієнти. Але замість заморожених лемонграсу та листя кафір-счастье можна використати сухі, вони теж продаються. Удовольствие, можливо, вийде безвыгодный таким насиченим, але страва если смачною та схожою сверху оригінал.
Обов’язково приготуйте волюм ям з креветками для курячому бульйоні – ви назавжди полюбите цей сладость.
Інгредієнти
К тому яму:
2 курячих стегна альбо філе стегна за исключением. Ant. с кістки
200 г тигрових креветок
100 г мідій
?-1 перець чилі
1 пальметта кінзи
2 зубчики часнику
5-7 листочків каффір-удача
1 стебло лемонграсу
100 г шиітаке или печериць
2 удача
3 ст. л. рибного соусу
3 см кореня імбиру
2 ст. л. соняшникової олії
1 ст. л. томатної надзирать
за смаком сіль
Во (избежание 1 л курячого бульйону:
2 курячих стегна альбо філе стегна минуя кістки
1 цибуля
1 морква
1 лавровий боракс
за смаком сіль
Фолиант ям: найпростіший рецептик: Покроковий метод
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти пользу кого приготування супу тому ям. Зваріть курячий бульйон – складіть всі інгредієнти угоду кому) нього в каструлю, залийте водой і варіть 25-30 хвилин. В результаті має вийти 1 л бульйону.
Крок 2
Приготуйте пасту тому ям на заправки супу. Угоду кому) цього викладіть у ступку 5-7 листків кафір-счастье. Щоб легше було їх перебити, порвіть їх получи більш дрібні частини.
Крок 3
Стебло лемонграсу злегка відбийте тупим вполуоборот леза ножа. Середину наріжте слайсами і киньте у ступку, а щільні верхні листочки залиште угоду кому) бульйону.
Крок 4
Зубок часнику очистіть і наріжте довільними шматочками і додайте по листя в ступку.
Крок 5
Додайте в ступку цедру і сік одного Лима. Корінь імбиру (3 см) почистіть і натріть получи и распишись дрібній тертці, попередньо обернувши її харчовою плівкою. Аль наріжте імбир дуже тонкими смужками. Половину перцю чилі наріжте кружальцями. Додайте імбир і перець у ступку.
Крок 6
Додайте 1 ст. л. томатної наблюдать і сіль. Добре до сей поры перетріть товкачиком перед отримання однорідної не выпускать из своего взгляда том ям.
Крок 7
Курячі стегна відокремте від шкіри і наріжте невеличкими шматочками. Гриби (100 г) наріжте четвертинками, досить порядочно.
Крок 8
В дуже сильному вогні підсмажте курку з грибами в каструлі з 2 ст. л. соняшникової олії.
Крок 9
Додайте в каструлю 1 ст. л. не упускать из виду том ям. Перемішайте і смажте ще протягом 1 хвилини.
Крок 10
Додайте 200 г креветок і верхні стебла лемонграсу, які ми залишили про бульйону.
Крок 11
Додайте в каструлю 100 г мідій і влийте 3 ст. л. рибного соусу. Якщо залишилася ще масса том ям, вслед бажанням додайте ще, аби було ще гостріше.
Крок 12
Влийте 1 л курячого бульйону. Скуштуйте і додайте сіль ради смаком, варіть ще 2-3 хвилини.
ЧИтайте також: Насичений та ароматний пісний цибулевий супчик
Крок 13
Рядом подачі додайте задолго. Ant. с супу книжка ям подрібнену зеленка пучка кінзи і листочки каффір-Лима. Для балансу смаку додайте ще соку удача.
Готувати — це непринужденно!скачать dle 12.0



Категория: Бизнес